Un caine a murit pe o cursa United Airlines dupa ce un insotitor de zbor a obligat-o pe stapana sa puna animalul in compartimentul de bagaje de deasupra scaunelor, scrieGuardian. Compania aeriana a spus ca isi asuma intreaga responsabilitate.

Pe zborul United Houston-New York de luni, o femeie care calatorea cu copiii si cu un mic caine a fost presata de personalul de la bord sa puna catelul in compartimentul de bagaje in timpul cursei de trei ore si jumatate.

Potrivit altei pasagere, Maggie Gremminger, femeia a vrut sa tina sub scaun catelul ce se afla intr-o geanta speciala, dar insotitorul de zbor a insistat sa puna animalul sus. La aterizare, femeia si-a gasit cainele mort.

Statea pe podeaua avionului, pe culoar, plangand, si toti pasagerii din jur erau absolut socati”, a scris Gremminger pe Twitter.

Compania a spus ca “este un accident tragic ce nu ar fi trebuit sa aiba loc pentru ca animalele de companie nu trebuie niciodata puse in compartimentul de bagaje”.

O purtatoare de cuvant a declarat ca United Airlines investigheaza incidentul si ca a returnat costul biletelor familiei, inclusiv taxa de 125 de dolari pentru tinerea unui animal de companie la bord.