Robert Turcescu a difuzat, miercuri seara, in cadrul emisiunii "Ultimul act" de la Realitatea TV, inregistrarea unei convorbiri telefonice in care ministrul Ludovic Orban, aparent baut, ii cerea socoteala jurnalistului pentru pozitia sa in scandalul accidentului rutier si il insulta pe acesta. Turcescu declarase anterior ca a fost sunat miercuri seara, in jurul orei 20.00, de ministrul Ludovic Orban, care era in stare de ebrietate. Turcescu a afirmat ca a fost sunat, de asemenea, de o persoana care s-a prezentat "nasul lui Orban", care l-a amenintat si insultat.

Inregistrarea difuzata in cadrul editiei speciale de la Realitatea TV nu are inceputul discutiei dintre cei doi si se intrerupe brusc la final. Potrivit lui Turcescu, discutia a inceput ciudat, Orban parand "ca e intr-o situatie disperata, ca se intampla ceva" si intreband "unde esti, ce faci". In momentul in care a inceput limbajul dur, jurnalistul a inregistrat discutia cu ajutorul unui al doilea telefon mobil.

Turcescu a precizat ca desi initial a spus ca nu va face publica inregistrarea, a decis sa o difuzeze pe post deoarece Orban a refuzat sa-si ceara public scuze pentru limbajul folosit si pentru ca in joc se afla "onoarea postului tv, onoarea mea".

Transcrierea inregistrarii difuzate de Realitatea TV:

Ludovic Orban: Spune-mi cu ce... pot sa te ajut?

Robert Turcescu: Ludovic, stai putin, de ce spui lucrul acesta?

L.O.: Pentru ca esti un om care nu a respectat niciun fel de regula in materie de deontologie profesionala.

R.T.: La ce te referi?

L.O.: La tot ce discuti despre mine... Esti redactor-sef la Cotidianul, nu?

R.T.: Da.

L.O.: Nu ca am baut...

R.T.: Nu, n-am spus ca ai baut, Ludovic.

L.O.: Asa au scris ma, asa au scris ziaristii tai pe care i-ai trimis pe teren... Ca am fugit de la locul faptei... S-a demonstrat lucrul asta?

R.T.: Ludovic, nu am facut decat...

L.O.: Unde am fost ma? Ai avut... ooo... filmare in care m-ai vazut. Eram un caraghios penibil care stateam in ninsoare in care iti raspundeam la provocarile tale.

R.T.: Nu, Ludovic, am intrebat doar de ce nu ai ramas acolo asteptand politia. Asta a fost toata povestea.

L.O.: Nu ti-e rusine un pic, ma, nesimtitule... N-ai asa un dram de rusine... nu pot sa-i zic altfel. Ai facut un rahat din toata povestea asta in conditiile in care s-a demonstrat clar ca am fost acolo, ca un... copil... normal. Spune-mi, ce ai impotriva mea?

R.T.: N-am absolut nimic impotriva ta.

L.O.: Zi-mi, ma, ce ai impotriva mea, ca tu ai fost pana acuma ca un procuror care a lansat acuzatii impotriva mea. Spune-mi o singura acuzatie.

Sursa: Realitatea TV

In cursul zilei de joi, Turcescu a declarat pentru NewsIn ca toate chestiunile legate de inregistrarea convorbirii in care ministrul Ludovic Orban l-a insultat, aflindu-se in stare de ebrietate, se vor lamuri joi seara.

"Joi seara, la ora 22.00, se vor lamuri toate chestiunile legate de aceasta inregistrare. Atunci va avea loc ultimul episod al acestei povesti. Evenimentele se afla acum in desfasurare, iar noi stabilim cum sa gestionam editorial aceasta situatie. Nu raspund unor presiuni jurnalistice, este o decizie pe care o voi lua eu. Am avut presiuni din ambele parti, si sa difuzez, si sa nu difuzez inregistrarea", a declarat Turcescu.

Jurnalistul sustine ca singura sa miza este sa duca ancheta pina la capat.

" Miza mea este una singura, ancheta jurnalistica trebuie dusa pina la capat. Din ancheta lipseste un singur element decisiv, o confruntare fata in fata cu personajul Ludovic Orban", a spus Turcescu.

Asociatia Jurnalistilor din Romania i-a cerut joi lui Robert Turcescu sa faca publica discutia telefonica pe care ziaristul ar fi avut-o cu ministrul Transporturilor, sustinind ca aceasta este o chestiune de interes public.

Turcescu a povestit miercuri seara la Realitatea TV ca a fost sunat de ministrul Ludovic Orban, care era in stare de ebrietate, a folosit un limbaj vulgar si l-a acuzat ca are ceva personal cu el. De asemenea, ziaristul a spus ca, din motive deontologice, nu poate difuza inregistrarea pe post.

Totodata, Turcescu a precizat ca a primit inca un telefon, de data aceasta din partea unei persoane care s-a prezentat drept nasul lui Orban. Acesta a spus ca ministrul Transporturilor este o persoana onesta, apoi l-a amenintat si insulat pe jurnalist.

Transcrierea discutiei dintre Turcescu si persoana care s-a prezentat a fi nasul ministrului Orban.

Nasul: M-am gandit sa va dau un telefon, deoarece de-a lungul ultimilor ani l-am cunoscut foarte bine pe omul pe care dumneavoastra il cam desfiintati de doua zile. Sincer sa fiu omul asta este cel mai cinstit om pe care l-am cunoscut, e un om care se ridica cu mult deasupra mizieriei pe care o faceti voi in presa. Ma gandeam asa facand o corelare, cam cum ar fi el in legatura cu afacerile tale din Cipru, cu offshore-rurile pe care le ai.

Turcescu: Stimate domn, stati un pic, opriti-va! Nu am absolut niciun offshore. Nu am nicio afacere in Cipru.

Nasul: Eu stiu ca ai offshoruri in Cipru.

Turcescu: In momentul in care gasiti vreun offshore de-al meu va rog sa ma anuntati si pe mine.

Nasul: Trei bucati.

Turcescu: Veniti acum la Realitatea TV sa ziceti, va bag pe post.

Nasul: Dar de ce la Realitatea TV? Exista si alte posturi de televiziune. Le dam la Antena, sa manance si gura lui Voiculescu un pic de publicitate.

Turcescu: Ma duc oriunde vreti dumneavoastra.

Nasul: Si stiu si de unde au intrat banii in offshorurile astea. Traim intr-o tara in care noi mai culegem si informatii, de cele mai multe ori din surse oficiale. Sincer sa fiu, cred ca se poate demonstra toti banii pe care i-ai incasat de-a lungul timpului.

Nasul: Sincer nu am inteles de ce te-ai legat de sufletul lui. Probabil ca ai incasat niste bani si pentru asta.

Turcescu: Nu m-am legat de sufletul lui. M-am legat de un accident de circulatie.

Nasul: Eu zic ca ai incasat niste bani si pentru asta. Chiar ma gandesc sa vedem cum o sa va publicam si conturile si tot. Sunt lucruri care se pot atat de usor demonstra.

Turcescu: Abia astept. Asta nu e o problema.

Nasul: Chiar o s-o facem. In alta ordine de idei va doresc o superba seara si un Pastele ma-tii fericit ca Craciunul ma-tii fericit nu pot sa-ti urez.

Sursa "Realitatea Tv"