Unul dintre liderii cu greutate ai PDL, Adriean Videanu, este marele absent din lupta interna pentru putere in partid. Presedinte interimar al PDL Bucuresti, Videanu nu a semnat pentru niciun candidat la sefia PDL si a evitat sa faca declaratii in acest sens. Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca Videanu nu doreste sa intre in conflict cu niciuna din taberele create in partid. Intr-o postare pe Facebook, Adriean Videanu scrie ca in ultimele zile au aparut zvonuri cu privire la o asa zisa plecare a sa din PDL."Nu este nimic adevarat si le infirm categoric. PDL este partidul si familia politica in care militez de la infiintare".

Adriean VideanuFoto: HotNews.ro

"Nu am avut niciodata, indiferent cine a fost la conducere sau cat de grea a fost situatia prin care trece, intentia de a-l parasi. Imi reiterez mesajul de unitate. O dreapta puternica si credibila in Romania de azi nu se poate reface fara PD-L. E normal ca un conglomerat umflat artificial cum e USL sa genereze forte centrifuge la alte partide", scrie Videanu pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui Videanu apare in contextul in care Mihai Stanisoara a parasit PDL si s-a inscris in PNL, iar in presa au aparut informatii pe surse ca liberalii ii curteaza pe Romeo Raicu si Adriean Videanu. Totodata, Adriean Videanu a evitat sa-si declare sustinerea fata de vreun candidat la sefia PDL.

"Nu l-am mai vazut demult pe Adriean Videanu, nici la partid, nici in alta imprejurare. Este plecat din tara si doreste sa stea departe de conflictele interne care ar putea sa-i afecteze afacerile. Are relatii foarte bune atat cu Elena Udrea cat si Vasile Blaga probabil doreste sa-si protejeze afacerile", au explicat sursele citate.

De precizat este organizatia PDL Bucuresti este divizata in ceea ce priveste sustinerea candidatilor. Organizatiile Sectorul 1(Vasile Gherasim) si 3 (Cristian Petrescu) si-au exprimat sustinerea pentru Elena Udrea, in timp de organizatia sector 2 (Anca Boagiu) nu a semnat pentru niciun candidat. De partea cealalta, Vasile Blaga beneficiaza de sustinere organizatiilor sector 4 (Mircea Raicu), sector 5 (Calin Murg) si sector 6 (Cristian Poteras).

In urma cu trei zile, Adriean Videanu a sustinut la partid o conferinta de presa pe teme economice, insa a evitat sa precizeze pe cine sustine pentru functia de presedinte al PDL, declarand ca delegatii organizatiei la Conventia Nationala a partidului vor vota "independent, fiecare conform propriilor constiinte".

"Cu exceptia celor sase presedinti de organizatii de sector, care si-au manifestat unii dintre ei optiunile, in rest reprezentantii organizatiei de Bucuresti vor vota independent, fiecare conform propriilor lor constiinte. Nimeni nu va face niciun fel de presiune asupra niciunui votant din Bucuresti - si asta va asigur - sa voteze intr-un fel sau altul. Cred ca este o dovada de democratie pe care o doresc si candidatii la functia de presedinte ale PDL", a precizat Videanu, citat de Agerpres.

Adriean Videanu a mai spus ca, indiferent ce se intampla in interiorul PDL si cine va castiga sefia partidului, organizatia de Bucuresti "va fi un suport pentru oricine".

"Indiferent ce se intampla in interiorul PDL, cine va castiga aceasta competitie, organizatia de Bucuresti va fi un suport pentru oricine prin plusul pe care il va aduce la constructia, reconstructia in interiorul PDL(...)Mi-am asumat o responsabilitate uriasa in momentul in care am revenit si am preluat conducerea organizatiei PDL Bucuresti, o responsabilitate politica, si anume aceea de recastigare a Primariei Capitalei.

Vrem temeinic sa facem o constructie astfel incat obiectivul pe care ni l-am propus la orizontul anului 2016 sa fie o realitate si raman ancorat in acest obiectiv politic, nu pot sa imi asum mai mult decat atat", a adaugat Videanu.