Temperaturile au scazut pana la minus 4 grade Celsius in dimineata zilei de marti, in localitatea Miercurea Ciuc, titreaza Agerpres. Aceasta reprezinta cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta toamna in zonele locuite dupa ce, cu doar o noapte inainte, in judetul Harghita mercurul din termometre a coborat pana la minus 2 grade Celsius.

Valoarea de minus 4 grade Celsius a fost consemnata in jurul orei 8.00, odata cu aparitia soarelui, sustin meteorologii de la statia meteo Miercurea Ciuc.

La fel ca si in noaptea anterioara, au fost inregistrate temperaturi scazute si in alte localitati ale judetului Harghita. Mercurul termometrului a aratat minus 3 grade la Joseni si minus 2 grade la Toplita.

Minima absoluta a lunii octombrie a fost, la Miercurea Ciuc, de minus 13,5 grade Celsius si s-a inregistrat in anul 1988, judetul Harghita fiind recunoscut drept Polul frigului. In aceasta perioada a anului, apar variatii mari de temperatura intre zi si noapte. In cursul zilei de luni, temperatura a crescut pana la 20 de grade Celsius.