​Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că românii își doresc un președinte care să își iubească țara, care a fost în slujba oamenilor și care nu își uită misiunea ca șef al statului. Acesta este cel mai recent mesaj publicat pe conturile de socializare ale lui Nicolae Ciucă, dintr-o serie de videoclipuri publicate în ultima perioadă. Aceasta, în contextul în care PNL a susținut ca partidul să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale.

Liderul PNL, Nicolae CiucaFoto: Inquam Photos / Saul Pop

„Românii ar alege pe cineva pentru funcția de președinte dacă îndeplinește cel puțin următoarele criterii: își iubește țara, a fost în slujba oamenilor și nu uită care este misiunea lui în acea funcție”, spune Nicolae Ciucă într-un mesaj postat marți pe Instagram și pe Facebook.

Seria de videoclipuri publicate în special pe conturile de Instagram și TikTok ale lui Ciucă a început în urmă cu aproximativ două luni. În primul astfel de videoclip, Ciucă le vorbește oamenilor despre congresul Partidului Popular European (PPE), care a avut loc la București.

„Cel mai important eveniment politic al Europei, înainte de alegerile europarlamentare (...). Congresul PPE este o șansă pentru România de a-și consolida legăturile cu cei mai importanți lideri europeni”, spunea Ciucă la vremea respectivă.

Într-un videoclip publicat acum două săptămâni, președintele PNL spune că se bucură că „există ideea aceasta că sunt un om prea bun pentru mediul politic și nu vreau să mă schimb”. În altul vorbește despre cum se simte ca bunic și afirmă că regretă că nu și-a gestionat timpul mai bine, pentru a petrece mai mult timp alături de familie.

„Primul lucru pe care trebuie să îl faci dimineața este să îi mulțumești lui Dumnezeu că te-ai trezit, că s-ar putea să nu te trezești”, spune Ciucă într-un alt videoclip.

Într-un mesaj publicat în urmă cu o săptămână, el se adresează direct oamenilor: „Măi, oameni buni, faptul că am intrat în politică am făcut-o pentru că eu cred că se poate face politică și altfel”.

Contul de TikTok al lui Nicolae Ciucă a fost deschis la finalul lunii martie, pentru a comunica mai bine în anul electoral 2024, au declarat surse din conducerea coaliției PSD-PNL.

Consultanții străini care au colaborat cu liberalii i-au recomandat lui Nicolae Ciucă să-și deschidă cont pe această aplicație și chiar să se filmeze în timpul unor acțiuni. Atunci, liderul PNL a refuzat să se filmeze cu telefonul.

Nicolae Ciucă are 817 urmăritori pe TikTok și a primit, în total, 845 de aprecieri. Pe contul de Instagram, unde a publicat 513 postări, îl urmăresc 5.739 de conturi.