Liderii PNL și PSD au decis să activeze rapid conturi de TikTok pentru a comunica mai bine în anul electoral 2024, au declarat surse din conducerea Coaliției. Cel mai recent cont deschis este cel al președintelui PNL Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă pe TikTokFoto: Captura TikTok

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a declarat, pentru HotNews.ro că este o „problemă” că cei mai mulți politicieni din zona mainstream nu au conturi pe TikTok, o platformă cu peste 7.4 milioane de utilizatori în România.

„Trebuie să ne trezim și să comunicăm pe TikTok”, a fost mesajul prim-vicepreședintelui PNL. El a făcut o comparație cu liderii AUR și cu senatoarea Diana Șoșoacă, prezenți pe TikTok de câțiva ani și cu mesaje care s-au viralizat.

Printre liderii politici care nu aveau până de curând un cont pe TikTok este chiar președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă.

Consultanții străini care au colaborat cu liberalii i-au recomandat lui Nicolae Ciucă să-și deschidă cont pe această aplicație și chiar să se filmeze în timpul unor acțiuni. Dacă liderul PNL a refuzat să se filmeze cu telefonul, în schimb contul de TikTok a fost deschis recent.

„Contul lui Nicolae Ciucă a fost deschis în urmă cu câteva zile. Face parte din noua strategie a PNL. Președintele a fost de acord cu el, autentificarea s-a făcut cu acordul domniei sale”, au precizat oameni din conducerea PNL pentru HotNews.ro.

Pagina oficială a lui Nicolae Ciucă, președintele PNL, avea în 26 martie, la ora 11.30, 186 de urmăritori și 148 de aprecieri. În dimineața zilei de 26 martie, contul apărea că avea 9 urmăritori.

TikTok-ul liderului PNL conține șapte postări până acum, una dintre acestea fiind legată de o întâlnire de la reuniunea PPE de la București, care a avut loc în perioada 6 -7 martie la București. Postarea este făcută însă pe 25 martie 2024 și a strâns 26 de reacții, un singur comentariu, plus două distribuiri.

Un alt eveniment prezentat de Nicolae Ciucă pe contul său de TikTok este participarea la inaugurarea capelei din Parlament, discurs din 25 martie 2024. Noua postare, publicată în jurul orelor 11.00, pe 26 martie, are șase reacții și zero distribuiri.

Mesajele cheie ale Coaliției despre reglementarea TikTok

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, au declarat sâmbătă, pentru HotNews.ro, că se va ajunge la reglementarea TikTok sau la închiderea platformei.

Subiectul este prezent și în mesajele cheie transmise de strategii PNL către comunicatorii partidului. Liberalii sunt învățați să spună că partidul „este adeptul libertății de exprimare și informare”.

„În același timp, nu putem să nu luăm în considerare îngrijorările de la nivelul SUA și statelor UE privind utilizarea acestei rețele sociale în scopuri de colectare a datelor utilizatorilor”, este recomandarea de comunicare făcută de consultanții PNL.

Ei susțin că „vorbim despre o platformă care încurajează comportamente teribiliste în rândul tinerilor”.

HotNews.ro a publicat sâmbătă datele unui sondaj IRES care arată că tinerii între 18 și 35 de ani votează în primul rând cu AUR. Partidul lui George Simion se află pe primul loc ca intenție de vot pentru parlamentare în rândul tinerilor, conform sondajului menționat, cu 15%.

„Este un spațiu necontrolat în care este plasat mult conținut nociv: filmulețe care încurajează bullying-ul, care distorsionează informații, care distribuie diverse intoxicări. Este firesc, așadar, ca utilizarea TikTok să fie reglementată mai bine, astfel încât să fie limitate pericolele menționate. Nu dorim interzicerea accesului la un instrument de comunicare, ci crearea unui cadru să permită folosirea lui în siguranță”, este mesajul cheie elaborat de strategii PNL pentru comunicatorii partidului.

George Simion îl ironizează pe TikTok pe Nicolae Ciucă

Contul de TikTok al lui George Simion are 413.476 de urmăritori și 6,2 milioane de aprecieri.

Postările fixate, adică menținute pe poziția unde pot să fie văzute rapid, au adunat 1,4 milioane de vizionări, 1,1 milioane de vizionări sau 871.051 vizualizări.

Ultimul clip al lui George Simion este despre articolul HotNews.ro privind consultanții israelieni ai PNL și recomandarea pentru Nicolae Ciucă.

„Consilierii, strategii lui Nicolae Ciucă au găsit soluția, o să-l pună să se filmeze cu telefonul, cum se filmează Simion. A mai rămas o singură chestie să facă, să-l învețe să vorbească coerent limba română”, este video-ul postat de președintele AUR în jurul orelor 12.00, în 26 martie 2024.

Clipul a adunat într-o oră 467 de reacții și 57 de comentarii, plus 17 distribuiri. Peste 5.000 de oameni s-au uitat într-o oră pe TikTok la video-ul pus de George Simion.

Liderul AUR a criticat, într-o declarație pentru HotNews.ro, intenția PSD și PNL de a reglementa TikTok.

Marcel Ciolacu are cont din decembrie, multe discursuri din ședințele de guvern

Premierul Marcel Ciolacu și-a activat contul de TikTok în decembrie 2023. Liderul PSD are 1.650 de urmăritori și 2.695 de aprecieri. Cele mai multe video-uri sunt discursurile avute la începutul ședinței de guvern.

Ultima postare este din urmă cu patru zile și a strâns 77 de reacții și 15 distribuiri.

În video-urile postate în numele lui Marcel Ciolacu pe contul de TikTok apar declarații de presă, dar și întâlnirea cu Papa.