Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

​(P) Universitati din Marea Britanie prelungesc termenul limita pentru candidatii din Romania

de     Smile Media
Miercuri, 8 februarie 2012, 17:53 World Education


World Education
Foto: World Education
Un interviu de 15 minute poate garanta elevilor si studentilor interesati admiterea la universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca si Italia in cadrul targului World Education ce va avea loc in acest weekend la Bucuresti, Hotel Hilton.

Procedura de admitere pe loc presupune un interviu de 15 minute cu elevii si studentii care au pregatit si transmis documentele necesare in avans. In timpul interviurilor ei vor trebui sa explice de ce au ales cursul si universitatea la care aplica si sa demonstreze o buna cunoastere a limbii engleze. In urma interviurilor o parte din candidati pot primi ceea ce se numeste “admitere conditionata” care conduce la admiterea automata de indata ce studentii isi completeaza dosarul cu nota de bacalaureat sau licenta si rezultatele testelor de limba straina solicitate.

La targul World Education din 11-12 februarie vor organiza sesiuni de admitere pe loc urmatoarele universitati din Marea Britanie: Sunderland – o universitate britanica in top 100 dupa clasificarea The Guardian, Westminster si Kaplan Business School.

In ciuda cresterii taxelor de scolarizare universitatile britanice continua sa atraga studenti internationali, in mare parte si datorita  sistemului de imprumuturi studentesti, a declarat Irina Hristova, director al companiei de consultanta Integral Group.

Studentii pot aplica pentru un imprumut fara a fi nevoiti sa achite in avans taxele scolare ceea ce inseamna ca au nevoie sa isi asigure aproximativ 500 de lire pe luna pentru cazare, transport, mancare si alte cheltuieli curente. In plus, studentii care obtin un imprumut nu trebuie sa inceapa rambursarea acestuia pana in momentul in care intra pe piata muncii si ating un prag de venit anual de aproximativ 21000 lire pe an.

Universitati din Danemarca si Olanda, precum si renumitul Institut European de Design din Milano vor lua parte de asemenea in procesul de admiteri pe loc pentru candidatii romani.

Recomandam studentilor interesati de universitatile din Olanda sa aplice din timp datorita interesului crescut pentru aceasta destinatie, locurile ocupandu-se foarte repede
, a adaugat Irina Hristova.

Olanda isi mentine tarifele de scolarizare pentru programele universitare la un nivel de aproximativ 1700 euro pe an. In acelasi timp, Danemarca propune studentilor din Uniunea Europeana programe universitare gratuite.

Proiectul World Education se numara printre cele mai mari proiecte educationale din Europa de Est si functioneaza in Romania din 2009.  Participantii la targ primesc consultanta gratuita si informatii actuale privind cele mai noi oportunitati de studiu in strainatate.

Preinregistrarea la targ completand formularul pe www.world-education.ro permite vizitatorilor sa isi organizeze intalnirile cu reprezentantii universitatior.

Informatii suplimentare privind programul si participantii la targ sunt disponibile la www.world-education.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3281 vizualizari

Vremea la


/
Maine:
|

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by