Autoritatile ungare de frontiera au informat ca miercuri, intre orele 6,00 si 18,00 (ora Romaniei), va avea loc o greva in zona Biharkeresztes care va afecta comunicatia Artand - Biharkeresztes, in sensul ca o portiune a drumului va avea o banda de circulatie blocata cu autovehicule, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Frontiera (IJPF) Bihor remis marti, autoritatile ungare au mai informat ca intre orele 8,00 si 10,00 (ora Romaniei), caile ferate ungare se vor afla in greva, fapt ce va afecta circulatia trenurilor pe relatia Biharkeresztes - Oradea.

Anunturile au fost facute de reprezentanti ai autoritatilor de frontiera din Ungaria care au participat marti, la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Bors, la o intrevedere de lucru cu omologi din Romania. Pentru evitarea aglomeratiei, IJPF Bihor recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la frontiera romano-ungara astfel incat sa se preintampine aglomerarile pe comunicatia Artand - Biharkeresztes.

Punctele de frontiera existente la nivelul IJPF Bihor sunt PTF Salonta - Mehkerek, PTF Bors-Artand, PTF Valea lui Mihai( Barantau) - Nyirabrany, PTF Sacueni - Letavertes. De asemenea, politia de frontiera recomanda soferilor care calatoresc prin PTF Bors spre zona Debrecen sa aleaga varianta Artand - Bedo - Nagukereki - Hencida (sau Kismarja) - Hosszupaly - Debrecen.

Informatii suplimentare si harta punctelor de frontiera deschise traficului international sunt disponibile pe site-ul institutiei: www.politiadefrontiera.ro.