Un barbat in varsta de 60 de ani si-a dat foc, miercuri, in fata Palatului Cotroceni, transmit televiziunile de stiri. Victima ar fi suferit arsuri de gradul II si III la maini, precum si la gamba stanga. Barbatul a fost preluat de un echipaj SMURD, care l-a transportat la Spitalul Universitar. Tot miercuri, un barbat de aproximativ 30 de ani s-a urcat pe un stalp de iluminat din zona Palatului Cotroceni, amenintand ca isi va da foc pe motiv ca in Romania nu sunt respectate drepturile omului.El a fost convins sa coboare dupa cateva ore de negocieri.

Potrivit informatiilor, barbatul care s-a autoincendiat la intrarea de la Poarta Marinescu ar fi un fost cadru din armata.

El ar fi tinut in maini niste hartii cu mesaje impotriva presedintelui Traian Basescu. In timpul incidentului, seful statului nu se afla in Palatul Cotroceni, el fiind prezent la sedinta de Guvern de la Palatul Victoria.

Nu se cunosc motivele pentru care barbatul a recurs la gestul sau extrem.

Tot miercuri, un barbat de aproximativ 30 de ani s-a urcat pe un stalp de iluminat din zona Palatului Cotroceni, amenintand ca isi va da foc pe motiv ca in Romania nu sunt respectate drepturile omului. Barbatul a afisat o pancarta pe care scrie ca justitia din Romania nu tine cont de drepturile omului si le-a cerut sefului statului si ministrului Justitiei sa vina sa vorbeasca cu el. In caz contrar, el ameninta ca nu va cobori 3 zile de pe stalp. El a fost convins sa coboare dupa cateva ore de negocieri.

Conform unor informatii, tanarul ar suferi de schizofrenie.

In 23 decembrie 2010, un angajat al televiziunii publice, Adrian Sobaru, a recurs la o forma extrema de protest in timpul sedintei Parlamentului in care se dezbatea o motiune de cenzura, aruncandu-se de la balcon in sala de plen de la Camera Deputatilor. El a suferit mai multe leziuni, dar viata sa nu a fost pusa in pericol. Barbatul, in varsta de 42 de ani, de profesie electrician, are o situatie familiala dificila, din cauza ca are un copil cu handicap.