Opt autocare, trei microbuze si zece autoturisme cu cetateni romani sunt blocate de ninsoare pe teritoriul Bulgariei, anunta Ministerul de Externe. "In urma interventiilor Ambasadei Romaniei la Sofia, autoritatile de protectie civila si ale administratiei locale au dispus masurile necesare pentru deblocarea drumurilor si sprijinirea autovehiculelor romanesti", se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Mediafax.

Vantul puternic si ninsoarea abundenta ingreuneaza activitatea utilajelor de deszapezire. Ambasada Romaniei la Sofia este in contact permanent cu soferii unor autocare si cu autoritatile locale. "Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza asupra conditiilor meteorologice extrem de nefavorabile in partea de est si nord-est a Bulgariei, declarata de autoritatile bulgare in situatie exceptionala, datorate ninsorilor abundente si recomanda sa se evite deplasarile in aceasta perioada in zona respectiva", precizeaza MAE.

MAE: Nu mai exista cetateni romani blocati pe drumurile bulgare

"Din informatiile obtinute de Ambasada Romaniei la Sofia de la autoritatile de protectie civila si ale administratiei locale din Bulgaria rezulta ca la aceasta ora nu mai sunt autovehicule romanesti sau cetateni romani blocati pe drumurile bulgare", precizeaza MAE, intr-un comunicat de presa.

Pasagerii autocarului care a ramas la Kavarna sunt cazati la un hotel din oras, hotararea fiind luata de firma transportatoare. In acelasi timp, pasagerii unui microbuz care se intorcea spre Romania au ramas in orasul Balcik pentru odihna, iar autocarele care mergeau spre Turcia au fost indrumate, in localitatea Kavarna, sa se intoarca in Romania sau sa foloseasca rute ocolitoare.

Celelalte autocare, microbuze si autoturisme blocate pe teritoriul Bulgariei au intrat deja in Romania.

Totodata, MAE sfatuieste cetatenii romani sa evite sa se deplaseze in partea de est si nord-est a Bulgariei, din cauza conditiilor meteorologice extrem de nefavorabile in partea de est si nord-est a Bulgariei. De altfel, aceasta regiune a fost declarata de autoritatile bulgare in situatie exceptionala, pe fondul ninsorilor abundente.