Comisia speciala a Casei Albe insarcinata cu mutarea inchisorii Guantanamo din Cuba a avansat doua amplasari posibile ale viitorului loc de detentie care va functiona pe teritoriu american. Potrivit datelor existente in acest moment, autoritatile americane intentioneaza sa-i mute pe suspectii de terorism fie in inchisoarea militara Fort Leavenworth din Kansas fie intr-un penitenciar de maxima securitate din Michigan.

Proiectul a fost bine primit de administratia din Michigan insa cei din Kansas se opun cu fermitate mutarii inchisorii aici. Presedintele Barack Obama s-a angajat inca din primele luni ale mandatului sa inchida lagarul de la Guantanamo.

In acest sens Casa Alba a creat o comisie insarcinata cu redactarea unui raport privind detentia suspectilor de terorism.

Documentul ar fi trebuit sa fie gata la jumatatea lunii iulie, insa surse oficiale din administratia Obama au declarat ca raportul va fi gata abia peste 6 luni fapt care pune la indoiala respectarea angajamentului presedintelui, relateaza Le Figaro.