PNL critica intentia Guvernului de a modifica legea drepturilor de autor si a altor drepturi conexe. Senatorul liberal Adrian Iorgulescu afirma ca legea votata de Guvernul Tariceanu este perfect corelata cu directivele europene in domeniu, iar modificarea acesteia ar putea periclita intregul sistem de gestiune colectiva a drepturilor de autor.

"Principiul fundamental, care este un principiu sustinut de PNL - subliniez acest lucru cu foarte multa tarie - este principiul negocierii libere dintre parti. In acest moment, autorii, interpretii, producatorii sunt grupati in structuri asociative, in societati de gestiuni colective care apara drepturile autorilor. Cealalta categorie, a utilizatorilor, si ei sunt organizati in formule asociative", a afirmat Adrian Iorgulescu, citat de Rador.

"Prin urmare, tarifele, sistemele de stabilire a raporturilor de plata, a raporturilor contractuale se fac pe baza directa, pe baza de negociere si aplicare a principiilor statuate de cele doua parti. Statul nu trebuie sa intervina in aceasta materie. Eu cred ca asemenea reglementari, care tin de un trecut pe care il consideram apus, nu trebuie sa mai revina", a adaugat fostul ministru al Culturii.