Mihai Chitac va fi dus miercuri la Institutul National de Medicina Legala pentru examinare, procesul in care acesta cere intreruperea executarii pedepsei de 15 ani de inchisoare fiind amanat doua saptamani pentru ca expertiza medico-legala nu a fost finalizata, relateaza Mediafax.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a amanat, miercuri, pentru 3 decembrie, judecarea cererii lui Mihai Chitac de intrerupere a executarii pedepsei de 15 ani de inchisoare, pentru ca expertiza INML care va stabili daca acesta poate sau nu sa fie tratat in detentie nu a fost finalizata.

Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici" a trimis instantei o adresa in care arata ca o astfel de expertiza dureaza minim doua luni.

Avocata lui Mihai Chitac a declarat ca acesta va fi dus, miercuri, la Institutul National de Medicina Legala pentru un examen hematologic si oftalmologic.

Si Victor Athanasie Stanculescu, condamnat alaturi de Chitac la 15 ani de inchisoare pentru reprimarea manifestantilor din decembrie 1989 de la Timisoara, a cerut instantei intreruperea executarii pedepsei.

Fostii generali Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac au fost dusi, miercurea trecuta, la Institutul National de Medicina Legala, unde li s-au facut o serie de teste pentru a se stabili daca pot fi tratati in detentie.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti poate decide asupra intreruperii executarii pedepsei fostilor generali doar dupa realizarea unei expertize de catre Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici".