Presedintele Traian Basescu va vizita, miercuri, combinatul Sidex si santierul naval de la Galati, in contextul in care combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati si-a redus deja productia din cauza scaderii cererii pe pietele europene, anunta NewsIn.

Seful statului este asteptat la combinatul Sidex Galati cu putin inainte de ora 13:00, urmand apoi a vizita si santierul naval.

Combinatul ArcelorMittal Galati a anuntat, pe 10 octombrie, ca pregateste restrangerea activitatii in otelarii, laminoare si furnale, reducerea temporara a productiei cu 50%, suspendarea contractelor cu majoritatea subcontractorilor si redistribuirea sau chiar concedierea a sute de salariati, din cauza scaderii comenzilor.

Presedintele Traian Basescu a efectuat si luni o serie de vizite la uzina Dacia Pitesti, combinatul Oltchim Valcea, unde a discutat cu administratiile solutii pentru contracararea efectelor crizei economice si asigurarea locurilor de munca, si la Uzina Ford de la Craiova pentru a se interesa de evolutia investitiilor.