Ministerul de Finante a publicat pe site-ul oficial un proiect de lege prin care vrea sa interzica, explicit, activitatea operatorilor online de jocuri de noroc.

Jocurile de noroc sunt la limita legalitatii. Din marea de operatori online, niciunul nu este autorizat, scrie Financiarul, citat de Antena 3.

Profiturile companiilor de jocuri de noroc din mediul offline intra la apa. Iar impozitele tot mai mari si procesele usturatoare cu Federatia Romana de Fotbal adancesc declinul. Motiv bun de specula pentru competitori, tot companii de pariuri. Dar de data asta online. Desi nu au autorizatie, ei activeaza fara probleme in Romania.

Ministerul de Finante a propus spre dezbatere, pe site-ul sau, un act legislativ care vrea sa reglementeze si, acolo unde e cazul, sa interzica unele practici de pariuri online. Daca va si intra in vigoare, proiectul va regla piata pariurilor pentru ca vor functiona legal doar companiile online care au si corespondent in mediul traditional.

Companiile de jocuri de noroc traditionale trebuie sa plateasca o taxa de licenta de 5% pentru pariuri sportive si 15% din incasarile efective, pentru pariurile de orice fel. Impozitul pe profit este de 16% din brut, iar firmele sunt obligate sa colecteze si sa vireze la Fondul National de Solidaritate o taxa de timbru social de 10%. Si Fondul Cinematografic isi cere partea, 4% din profitul anual al companiilor de jocuri.