Autoritatile americane au dejucat un complot ce viza asasinarea candidatului democrat la Casa Alba, Barack Obama, de catre doi neo-nazisti, informeaza FoxNews.

Potrivit ATF (Biroul pentru alcool, tutun si arme de foc), planul mai prevedea jefuirea unui magazin de arme si impuscarea sau decapitarea a 102 afro-americani de la un liceu din Tennessee.

Cei doi tineri, Daniel Cowart, in varsta de 20 ani si Paul Schlesselman, de 18 ani, intentionau sa asasineze 102 persoane de culoare, avand ca scop ultim incercarea de "a-l asasina pe candidatul la alegerile prezidentiale, democratul Barack Obama".

Cei doi au fost arestati la Alamo (Tennessee) pentru "amenintari la adresa unui candidat la presedintie", "posesie ilegala de arme de foc" si "complot in vederea furtului de arme".

Cei doi suspecti intentionau sa jefuiasca un magazin de arme si apoi sa impuste mortal 88 de persoane de culoare si sa decapiteze alte 14 de la o scoala cu elevi afro-americani.

Potrivit agentului Brian Weaks, din cadrul Biroului federal american pentru alcool, tutun si arme de foc (ATF), numerele 88 si 14 au o importanta simbolistica pentru miscarea supremasista a albilor. Numarul 14 face referire la numarul de cuvinte al unui slogan rasist, iar 88 echivaleaza cu "HH", respectiv "Heil Hitler", salutul nazist.

Cei doi au afirmat ca erau dispusi sa moara in timpul tentativei de asasinat.