Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ia in discutie joi raportul de control efectuat de Inspectia Judiciara la Directia Nationala Anticoruptie, informeaza RRA.

Acesta este al doilea control la DNA dupa cel dispus anul trecut in urma incercarii fostului ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, de a-l demite pe seful sectiei de procurori care ancheta cazuri de mare coruptie.

Initial, raportul intocmit de Inspectia Judiciara a CSM trebuia dezbatut in urma cu 3 saptamani, insa Sectia pentru procurori a Consiliului a decis amanarea discutiilor.

Controlul de fond privind activitatea DNA a fost dispus in octombrie 2007, cand Sectia pentru procurori a dezbatut cererea de revocare a procurorului sef DoruTulus de la Sectia a II-a, formulata de ministrul de atunci al justitiei, Tudor Chiuariu.

CSM a decis atunci ca Inspectia Judiciara sa efectueze un nou control la DNA pentru a verifica daca au fost remediate deficientele constatate la controlul anterior. Potrivit raportului din 2007, inspectorii ar fi gasit deficiente grave in organizarea, planificarea si controlul activitatii DNA.