Organizatiile de tigani si sustinatori ai drepturilor omului protesteaza astazi in fata Ambasadei Italiei in Romania, transmite Rador.

Demonstrantii cer ca guvernul de la Roma sa ia masuri fata de atacurile xenofobe lansate in ultima perioada asupra unor tabere de tigani din Italia. Tiganii sustin ca nici autoritatile de la Bucuresti nu au luat masuri concrete impotriva acestor atacuri si ca nu-i protejeaza suficient.

Un protest similar se desfasoara in fata Ambasadei Italiei din Madrid, la manifestatie participand opt organizatii ale comunitatii tiganesti din Spania. Potrivit Radio Romania Actualitati, organizatiile care au convocat acest protest critica masurile guvernului de la Roma, care incalca valorile si principiile UE stipulate in art. 6 al tratatului care a dat nastere UE, efectuand arestari si expulzari arbitrare, redactand legi si masuri discriminatorii impotriva tiganilor si impotriva romanilor si insistand la rasism prin discursurile politice. Protestatarii au pancarte cu mesaje precum "Nu rasismului", "Respect pentru diversitate", "Jos nationalismul, suntem impotriva fascismului".