O noua sedinta de lucru a Comisiei Mixte Guvern – Patriarhie, formata din reprezentanti ai guvernului si ai Bisericii Ortodoxe Romane, a avut loc la Palatul Patriarhiei din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, in cadrul sedintei s-a discutat despre promovarea unei initiative legislative pentru dobandirea in proprietate a acelor suprafete pe care unele manastiri le-au primit in perioada interbelica “in deplina si perpetua folosinta”.

De asemenea, reprezentantii guvernului si ai BOR au discutat despre stadiul proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 142/1999 privind sprijinul Statului pentru salarizarea clerului, stadiul actual al retrocedarii proprietatilor bisericesti preluate in mod abuziv de regimul comunist in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 etc.

A fost abordata si problema darii in folosinta gratuita de catre Statul roman a unui imobil pentru o perioada de 20 de ani Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, precum si despre finalizarea demersurilor privind achizitionarea de catre Patriarhia Romana a unei cladiri cu terenul aferent destinata sediului Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.