Alexandra Cosmina Dimofte, tanara de 17 ani care si-a pierdut viata in urma deraierii trenului accelerat Bucurest-Iasi sambata, la Valea Calugareasca, va fi inmormantata maine la Focsani, anunta Mediafax.

Initial, familia tinerei stabilise ca inmormantarea sa aiba loc joi, dar a revenit asupra deciziei.

Cortegiul funerar va pleca de la Capela Bisericii "Sfantul Nicolae Stroe", din Focsani la oa 11.00 si se va indrepta spre Cimitirul Nordic.

Florin Iamandei, directorul Liceului Agricol "Valeriu D. Cotea" din Fosani, unde invata fata, a declarat ca de luni pana miercuri sunt suspendate cursurile la clasa in care invata tanara, in semn de doliu.

"Am decis ca elevii clasei din care facea parte si Alexandra Dimofte sa nu tina cursuri, im semn de doliu si compasiune fata de fosta lor colega. A fost sefa lor de clasa si am considerat ca este normal ca fostii colegi sa fie alaturi de familia tinerei. De aceea, clasa X-a E nu a facut ore luni, marti si nu va face nici miercuri. Pentru restul elevilor programul s-a desfasurat normal, dar cei care doresc sa o insoteasca pe ultimul drum pe Alexandra o pot face fara sa primeasca absente", a declarat, marti, Florin Iamandei.

Alexandra Cosmina Dimofte era eleva in clasa a X-a la Grupul scolar Agricol din Focsani, iar sambata dupa-amiaza se intorcea de la Bucuresti, unde fusese la sora sa, studenta la Facultatea de Constructii.

Acceleratul 1661, care circula pe ruta Bucuresti-Iasi, a deraiat, sambata dupa-amiaza, la momentul intrarii in halta Valea Calugareasca, judetul Prahova, dupa ce a trecut un macaz. In momentl producerii accidentului, tanara de 17 ani a murit pe loc, fiind lovita de o bucata de sina care a patruns prin podeaua vagonului de tren.