Sindicalistii de la combinatul Arcelor Mittal din Galati au protestat astazi timp de doua ore in fata Palatului de Justitie din oras, nemultumiti de doua decizii judecatoresti, care au pus capat grevei generale pe care o declansasera acum doua saptamani, anunta Rador.

Liderii de sindicat au declarat inainte de miting ca acesta e numai inceputul unei noi serii de proteste, ba chiar au de gand sa ceara Comisiei Europene sa sanctioneze Romania pentru modul in care functioneaza justitia. Actiunea de protest nu s-a bucurat, insa, de o sustinere prea mare din partea sindicalistilor, care au reusit sa stranga la miting mai putin de 200 de muncitori.

Acestia au scandat in special lozinci impotriva justitiei si mai putin impotriva administratiei combinatului, cu care nu au reusit sa cada la o intelegere la negocierile privind contractul colectiv de munca.

Pe 7 mai, sindicalistii de la Solidaritatea vor protesta in fata Inspectoratului Teritorial de Munca din Galati, dupa care, pe 15 mai, este anuntat un miting de amploare la Ministerul Justitiei, la Bucuresti, la care vor participa si sindicalistii de la alte combinate din tara. Pe 1 iulie, de Ziua Magistratului, este programat un alt miting, la Galati.