Autoritatile irakiene au interzis circulatia tuturor vehiculelor si autovehiculelor pe strazile din Bagadad, in ziua in care se implinesc cinci ani de la capturarea capitalei de fortele americane, transmite BBC.

Circulatia masinilor si motocicletelor va fi interzisa pana la miezul noptii, a anuntat guvernul de la Bagdad. Citand probleme de securitate, clericul siit Moqtada al-Sadr a anulat un mars de protest programat pentru astazi.

In cartierul Sadr City, fortele irakiene si americane s-au confruntat marti cu militiile loiale lui al-Sadr, cel putin 12 persoane fiind ucise in timpul violentelor.

In acest timp, comandantul fortelor americane in Irak, generalul David Petraeus, a recomandat in Congresul de la Washington inghetarea cel putin o luna si jumatate, incepand din iulie, a retragerii trupelor pe care le are in subordine, argumentand ca progresele in materie de securitate sunt inca fragile si reversibile.

In urma cu cinci ani, fortele americane au capturat Bagdadul, momentul fiind simbolic marcat prin daramarea unei statui ce-l infatisa pe Saddam Hussein.