Parchetul din Roma a deschis o ancheta cu privire la amenintarile proferate de Osama bin Laden impotriva Papei Benedict al XVI-lea, anunta Rador. Ancheta deschisa de Procuratura italiana se refera la incitare la comiterea unui delict impotriva Papei.

Ministerul italian de Interne a definit ca fiind serioase si actuale amenintarile formulate de catre Osama bin Laden impotriva Papei Benedict al XVI-lea.

Comitetul de Analiza Strategica si Antiterorism din cadrul ministerului s-a reunit pentru a analiza ultimul mesaj difuzat pe internet in urma cu doua zile, in care liderul miscarii Al Qaeda il ameninta pe suveranul pontif, pentru a preintampina eventuale atentate teroriste.

Ministerul de Interne a decis sa mentina starea de alerta maxima in perioada imediat urmatoare, in mod deosebit la sfarsitul acestei saptamani, cand credinciosii romano-catolici sarbatoresc Pastele.

Vaticanul a respins cu vehementa acuzatiile lui Osama bin Laden, potrivit carora publicarea caricaturilor cu profetul Mohamed reprezinta o noua cruciada impotriva islamului, in care Papa Benedict al XVI-lea ar fi implicat.