Trei persoane au fost salvate duminică de salvamontiștii gorjeni din Munții Parâng, transmite Mediafax. Două dintre acestea au fost surprinse de vremea rea într-o zonă de creastă, iar a treia a căzut într-o zonă abruptă în Valea Galbenului.

Interventie SalvamontFoto: Facebook / Salvamont

Potrivit Salvamont Gorj, intervențiile la cele două cazuri au avut loc simultan. La primul caz au intervenit salvamontiștii din baza Rânca, iar la cel de-al doilea cei din baza Târgu-Jiu și postul Salvamont Baia de Fier.

În primul caz, salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea a două persoane surprinse de schimbarea bruscă a vremii în zona de creastă a masivului Parâng.

„Acestea au fost recuperate din zona hornului Dracului și vor fi conduse până la ambulanța Salvamont și de aici până în locul unde și-au lăsat mașina. Nu au probleme medicale deosebite, doar o stare de panică și epuizare fizică”, au transmis salvamontiștii.

În cel de-al doilea caz, al unei persoane căzute în zona de abrupt în Valea Galbenului, tot din masivul Parâng, victima a fost recuperată și a primit ajutor medical. La caz au ajuns, în sprijin, și un echipaj de Ambulanță și unul de pompieri.