Două proiectile de artilerie au fost găsite, duminică, în localitatea Vinerea din județul Alba, în apropiere de locul unde se desfășura un festival de muzică populară, relatează Mediafax. Zona a fost asigurată de jandarmi până la intervenția echipei pirotehnice.

Jandarmii au asigurat, duminică, o zonă din localitatea Vinerea, județul Alba, unde un participant la Festivalul de Dansuri și Tradiții Populare, organizat într-o zonă cu pădure numită „Poiana cu Goruni”, a găsit două proiectile de artilerie.

„O persoană care participa la Festivalul Național de dansuri și tradiții populare de la Poiana cu Goruni - Vinerea a găsit, în pădurea din apropiere, două proiectile. Acesta a sunat la 112 iar un echipaj de jandarmi s-a deplasat imediat asigurând zona pentru a nu pătrunde alte persoane până la intervenția ISU”, a declarat Adela Toma, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba.

Pentru ridicarea proiectilelor și transportul lor în siguranță la depozitul de muniție pentru distrugerea ulterioară, intervine o echipă pirotehnică.