Peste 3.000 de absolventi de gimnaziu apartinand minoritatilor nationale au sustinut, in aceasta dimineata, a doua proba a sesiunii speciale de teste nationale - cea la limba si literatura materna, anunta Radio Romania Actualitati.

Ei au avut de rezolvat varianta de subiecte numarul 36, extrasa de Comisia Nationala de Examen din cele 100 de variante posibile. La ora 9,00, numarul variantei extrase a fost comunicat centrelor de testare prin intermediul postului Radio Romania Actualitati si a fost afisat pe site-ul examene.edu.ro.

Elevii vor sustine, maine, examenul la matematica, iar pe 7 februarie - la istoria romanilor sau geografia Romaniei.

Prima afisare a rezultatelor este programata pentru data de 9 februarie, pana la ora 16,00, iar intre 16.00 – 20.00 pot fi depuse contestatiile. Rezolvarea acestora este prevazuta pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afisate luni, 11 februarie.

Sesiunea speciala de teste nationale organizata de Ministerul Educatiei este ultima sansa pentru absolventii de gimnaziu din anii trecuti sa promoveze acest examen. De anul acesta, testele nationale vor fi inlocuite de tezele cu subiect unic. Admiterea la liceu, in aceasta vara, se va face pe baza notelor obtinute la aceste teze si a mediei generale din clasele V-VIII.