Camera Reprezentantilor din Congresul american a aprobat un pachet de masuri in valoare de 145 miliarde de dolari, solicitat de catre presedintele George W.Bush pentru stimularea economiei, informeaza BBC.

Printre masurile continute in pachetul aprobat cu o majoritate covarsitoare se numara unele deduceri pentru cei cu venituri mici, in special din familiile cu copii, ca si unele stimulente pentru comunitatea de afaceri.

La nivelul Senatului, se asteapta dezbateri aprinse, deoarece atat republicanii, cat si democratii doresc sa sustina un pachet mult mai costisitor de masuri, care se refera mai ales la varstnici si la someri.

Liderul de la Casa Alba a declarat ca votul din camera inferioara a Congresului este un bun inceput. "Doresc sa felicit Camera Reprezentantilor pentru faptul ca a votat in mod covarsitor un pachet de masuri menite sa contribuie la stimularea cresterii economice".

Bush anuntase in urma cu 10 zile un plan de masuri economice de 145 de miliarde de dolari care va fi supus aprobarii Congresului.