Brasov: Sapte adulti si un copil au fost surprinsi de ape, miercuri seara, pe o insula formata intre localitatile Sercaia si Mandra, in judetul Bratov. Mai multe echipaje intervin pentru salvarea oamenilor, operatiunea fiind dificila.

cod galben inundatii 13 martie 2018Foto: INHGA

UPDATE Brasov: Primele cinci persoane surprinse de viitura, evacuate in siguranta

UPDATE Covasna: A inceput evacuarea locuitorilor din Capeni amenintati de inundatii; unii refuza sa-si paraseasca locuintele. Autoritatile covasnene au inceput evacuarea locuitorilor din satul Capeni, apartinator orasului Baraolt, care sunt amenintati de inundatii, dar o parte dintre acestia refuza sa isi paraseasca locuintele, a declarat, pentru Agerpres, primarul localitatii Lazar Kiss Barna. Acesta a mentionat ca Raul Olt a depasit digul de protectie, iar specialistii au avertizat ca este posibil ca acesta sa cedeze din cauza unei viituri care s-ar putea produce in urmatoarele ore.

UPDATE Teleorman: Inundatii in 24 de localitati; apa si aluviunile au distrus peste doua mii de hectare de teren, au intrat in sute de gospodarii si au inundat drumuri.

Sute de gospodarii si mii de hectare de teren au fost afectate de apa si aluviuni inundatii in judetul Teleorman, inregistrandu-se inundatii in 24 de localitati. De asemenea, mai multe drumuri sunt inchise, dupa ce au fost acoperite de apa.

Potrivit Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Teleorman, in urma inundatiilor au fost afectate 24 de localitati, 20 de locuinte, 190 de anexe gospodaresti, 327 de curti, 105 beciuri, 20 de spatii comerciale, dar si doua baze sportive, un parc orasenesc si 844 de fantani.

In plus, au fost afectate de ape 7 poduri, 49 podete, aproximativ o mie de hectare de teren arabil, peste 650 de hectare de pasune, 130 de hectare de padure.

Mai multe drumuri au fost inudate de apa si aluviuni, respectiv 0,1 km drum national - DN6 (E 70), 13,7 km drum judetean (DJ 612 - 12,5 km, DJ 503 - 0,2 km, DJ 504 - 1 km), 23,98 drum comunal/strazi, 1 strada (mun. Turnu Magurele), 1,7 km drum forestier.

Risc de rupere a digului de protectie, in Baraolt: 300 de persoane evacuate preventiv. Aproximativ 300 de persoane din satul Capeni, din judetul Covasna urmeaza sa fie evacuate din cauza probabilitatii crescute de rupere a digului de protectie care preia unda de viitura produsa pe cursul raului Olt. "Probabilitate crescuta de rupere a digului de protectie care preia unda de viitura produsa pe cursul raului Olt, in comuna Baraolt, sat Capeni. La nivel local s-a dispus evacuarea preventiva a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinte", anunta IGSU, care face apel catre toti cetatenii din satul Capeni sa manifeste intelegere si sa puna imediat in aplicare masurile dispuse de autoritati.

Evacuarea populatiei se pune in aplicare prin dispozitie a primarului