Copilul roman in varsta de 12 ani care a injunghiat, saptamana trecuta, un adolescent la Budapesta este repatriat astazi, anunta Radio Romania Actualitati.

Minorul a fost retinut de politistii unguri, insa ulterior a fost pus in libertate, pentru ca legea din Ungaria nu permite arestarea unui minor care are cetatenie straina.

Copilul provine din judetul Harghita si a plecat din tara impreuna cu parintii. Intreaga familie locuieste in strada, in zona unei statii de metrou din Budapesta si supravietuia de pe urma copilului, care era trimis la furat.

Saptamana trecuta, acesta a ranit cu cutitul un adolescent care a refuzat sa ii dea un aparat MP3 player. Minorul s-a aflat de mai multe ori in atentia politiei ungare si a fost trimis intr-un adapost, dar a fugit de fiecare data si s-a intors in strada.

Consulul general al Romaniei la Budapesta, Marian Ursut, a declarat, pentru Radio Romania Actualitati, ca ambasada Romaniei i-a intocmit baiatului actele necesare pentru a fi retrimis in tara, dupa ce Autoritatea Romana pentru Protectia Copilului a efectuat o ancheta si a obtinut acordul familiei acestuia.

Copilul va fi condus pana la vama Bors, unde va fi preluat de autoritatile romane pentru protectia drepturilor copilului.