UPDATE Vaslui: Baiatul cu autism disparut dintr-o tabara, gasit dupa mai multe ore de cautari, la 4 km de campingul de unde fugise
Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, copilul disparut din campingul de la Dobrina a fost gasit de catre politisti intr-o zona cu arbusti din apropierea drumului european 581 Husi - Crasna, el fiind cautat de zeci de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne si voluntari.
"Minorul a fost gasit la aproximativ patru kilometri de locul disparitiei si la 50 de metri de drumul european. Starea copilului este buna, insa a fost transportat la Spitalul Municipal Husi", a declarat vineri, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Silvia Manta.
Politistii vasluieni vor face o ancheta pentru a stabili conditiile in care a disparut baietelul si daca vreo persoana poate fi trasa la raspundere in acest caz.
Baiatul de zece ani a disparut in cursul dupa-amiezii de vineri in padurea de la Dobrina, din zona municipiului Husi, in timp ce se afla impreuna cu alti copii intr-o tabara pentru copii cu dizabilitati organizata de catre o asociatie umanitara.
Baiatul, diagnosticat cu autism, a fost observat de catre unul dintre supraveghetori in momentul in care fugea spre padure. Barbatul a alergat dupa copil, insa nu a mai reusit sa-l ajunga. Supraveghetorii din tabara au inceput sa-l caute pe baietel si, dupa aproximativ o ora, au sunat la 112 si au solicitat sprijinul autoritatilor.
Baiatul de zece ani se afla in asistenta maternala la un bunic de-al sau din municipiul Barlad.

VIDEO Autostrada la care se lucrează de peste șase ani / „Ritmul de lucru este descurajant. Perspectiva să se circule în 2021, tot mai puțin probabilă”
Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Normal ca natura este cea mai adecvata, dar in parcuri bine-controlate, intretinute si impanzite cu garduri si sisteme electro-mecanice de alarma.
In Finlanda si alte tari cu cap la fel, organizeaza astfel de activitati foarte utile de altfel in PARCURI delimitate si demarcate special in acest scop.
Dar sa-i duci literalmente in salbaticie este o prostie.