Un autocar in care se aflau 39 de pasageri a derapat si a ramas suspendat pe marginea unei rape de pe un drum cu serpentine de la iesirea din municipiul Resita spre Muntele Semenic, la fata locului intervenind mai multe echipaje de pompieri care au evacuat calatorii si au stabilizat autovehiculul.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Semenic" din judetul Caras-Severin, vineri dupa-amiaza, un autocar in care se aflau 39 de persoane a derapat cu partea din spate pe un drum cu serpentine de la iesirea din municipiul Resita spre Muntele Semenic, autovehiculul ramanand suspendat la marginea unei rape, transmite Mediafax.

"Apelul, sosit prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, in jurul orei 17.00, avea sa alerteze echipajele de interventie ale ISU Caras-Severin, care s-au deplasat de urgenta in localitatea Resita, cartierul Secu, pentru asigurarea si stabilizarea unui autocar in care se aflau 39 de adulti, ramas suspendat pe marginea unei rape, dupa ce a parasit carosabilul", se arata in comunicat.

Deoarece viata pasagerilor era pusa in pericol, pompierii au stabilizat autocarul si au evacuat pasagerii.

"La fata locului au fost prezenti si pompierii paramedici SMURD, nefiind insa necesara acordarea primului ajutor medical specializat. Misiunea salvatorilor s-a finalizat cu succes", se mai arata in comunicat.

In prezent, cele 39 de persoane asteapta alt autocar care sa le preia si sa le transporte la destinatie.