Un microbuz in care se aflau 8 persoane - sapte pasageri si soferul - s-a rasturnat, joi dupa-amiaza, pe DN 2 E85, in dreptul localitatii vrancene Pufesti, dupa ce a fost acrosat de un autoturism de teren, inmatriculat in Bulgaria, al carui sofer a tras stanga de volan incercand sa evite un caine. Pasagerii au fost scosi pe geam din masina rasturnata, trei dintre ei ajungand la spital, anunta Mediafax.

Un barbat care locuieste in zona si care i-a ajutat pe raniti a declarat ca, daca soferul nu ar fi fost inspirat sa traga de volan, la Pufesti s-ar fi produs o adevarata tragedie. "Am ajutat cu ce am putut. Oamenii au fost scosi pe geam si i-am adus aici la mine. Erau foarte speriati. Este normal sa te sperii cand masina se rastoarna si toate alea iti vin in cap. Daca soferul microbuzului nu era inspirat sa traga de volan, aici se producea o adevarata tragedie", a declarat un localnic.

Cei doi soferi au ajuns la sediul Politiei municipiului Adjud pentru a fi audiati, totodata, politistii stand de vorba si cu pasagerii microbuzului. "La sosirea la fata locului am constatat ca in accident au fost implicate doua autovehicule, respectiv un microbuz si un autoturism de teren. Din primele verificari a rezultat ca soferul autoturismului de teren ar fi vrut sa evite un caine care a venit din partea dreapta, a virat stanga, moment in care a patruns pe contrasens, unde a acrosat microbuzul, care s-a rasturnat. In microbuz se aflau sase adulti, un copil si soferul. Trei dintre pasageri au ajuns la spital. Cercetarile continua in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului", a spus inspectorul Auras Blidaru, de la Politia municipiului Adjud.

La fata locului au ajuns si reprezentantii ISCTR care vor face verificari cu privire la legalitatea transportului.