Ediția din 2023 a Turneului Campioanel​or s-a disputat la Cancun (locația a fost stabilită cu doar o lună înainte de start), iar nume importante din circuitul feminin s-au plâns de condițiile găsite în orașul mexican. Pentru a evita un nou fiasco, WTA a anunțat deja unde se vor desfășura următoarele trei ediții ale competiției ce reunește cele mai bune opt jucătoare ale sezonului.

Circuitul WTAFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>> Goran Ivanisevic și dedesubturile despărțirii de Novak Djokovic: „Ne-am săturat unul de celălalt”

Riad (Arabia Saudită) va găzdui următoarele trei ediţii ale Turneului Campioanelor

Astfel, Riad (capitala Arabiei Saudite) va găzdui edițiile din 2024, 2025 și 2026 ale WTA Finals.

„Alegerea Riadului pentru a găzdui Turneul Campioanelor se bazează pe o prezenţă de peste douăzeci de ani a WTA în Orientul Mijlociu”, a precizat organismul care gestionează circuitul profesionist al tenisului feminin.

Shenzhen a găzduit ediţia din 2019 în cadrul unui contract profitabil pe 10 ani, dar evenimentul a fost anulat anul următor din cauza Covid-19 şi s-a mutat la Guadalajara, Mexic, în 2021.

Turneul era de aşteptat să se întoarcă la Shenzhen din 2022, dar WTA a suspendat turneele din China din cauza îngrijorărilor cu privire la situaţia fostei jucătoare chineze de dublu Shuai Peng. Oraşul american Fort Worth, din Texas, a găzduit turneul în acel an şi a atras un număr redus de spectatori.

Circuitul ATP a anunţat în august că turneul Next Gen Finals, rezervat jucătorilor sub 21 de ani, va avea loc la Jeddah din 2023 până în 2027, devenind primul turneu oficial masculin organizat în Arabia Saudită.

Regatul saudit a investit sume uriaşe de bani în diverse sporturi, inclusiv fotbal, Formula 1, box şi golf, criticii acuzând această ţară că îşi foloseşte Fondul de Investiţii Publice pentru a-şi spăla imaginea prin intermediul sportului.

Arabia Saudită neagă acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului şi afirmă că îşi protejează securitatea naţională prin legile sale, scrie Reuters.

>> Campioană de Grand Slam, eliminată în turul doi la WTA Charleston (Rezultatele zilei)

>> Jaqueline Cristian, duel cu o favorită în optimi la WTA Charleston - Ora de start a partidei

>> Irina Bara, în sferturi la WTA Bogota - Revenire spectaculoasă, după o minge de meci salvată