Rafael Nadal nu a putut participa la Australian Open 2024, dar accidentarea suferită la Brisbane nu a fost una foarte gravă și ibericul se va întoarce pe teren la turneul de la Doha.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Rafael Nadal, pe lista participanților de la ATP Doha

Câștigător a 22 de turnee de Grand Slam, Rafa a revenit după un an de absență (din cauza unei probleme la șold), dar s-a accidentat din nou în meciul pierdut în fața lui Jordan Thompson.

Nadal (37 de ani) a precizat că a suferit o microruptură musculară, dar pare că s-a recuperat și a fost inclus pe lista participanților de la Qatar Open (19-24 februarie).

Aflat acum pe locul 446 în clasamentul mondial, spaniolul a câștigat turneul de la Doha în 2014 (după o finală cu Gael Monfils). La competiția de categorie „ATP 250” vor participa și Daniil Medvedev (3 ATP), Andrey Rublev (5 ATP) și Andy Murray.

Rafael Nadal (37 de ani) i-a învins în acest an pe Dominic Thiem (7-5, 6-1) și Jason Kubler (6-1, 6-2), dar a cedat dramatic în fața lui Jordan Thompson [5-7, 7-6(6), 6-3], după ce a ratat trei mingi de meci.

De știut:

  • În vârstă de 37 de ani, Rafael Nadal a adunat 1070 de victorii în carieră și a pierdut de 221 de ori.
  • Are 92 de titluri ATP câștigate de-a lungul timpului, iar dintre acestea 22 de sunt de Grand Slam (la două în urma recordmanului Novak Djokovic).
  • Cu toate că Novak Djokovic, unul dintre marii săi rivali din carieră, a spus că Rafa se va întoarce pentru a câștiga titlurile importante, spaniolul este de părere că momentan nu este pregătit să câștige vreun titlu ATP.