​Aventura Soranei Cîrstea la turneul „WTA 500” de la Adelaide a fost una scurtă, românca fiind învinsă în trei seturi de Jelena Ostapenko, sportivă care are în palmares un titlu de Grand Slam.

Sorana CirsteaFoto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

>> Transylvania Open 2024: O fostă lideră WTA va juca la Cluj-Napoca - Lista participantelor

Sorana Cîrstea, învinsă de Jelena Ostapenko la WTA Adelaide

Cîrstea (26 WTA) a început mai bine partida și a câștigat prima manșă cu 6-2, dar nu a reușit să mențină ritmul și Ostapenko (12 WTA, favorită 6) s-a impus în următoarele seturi cu 6-2, 6-4.

Sportiva din Letonia, campioană la Roland Garros 2017 (după o finală cu Simona Halep) a obținut victoria după două ore de joc.

Meciul a oferit un număr mare de ași pentru tenisul feminin: 13 (7 reușiți de Sorana). Sportiva noastră a comis și 8 duble greșeli (3 în dreptul letonei), iar Jelena a stat mult mai bine la capitolul lovituri câștigătoare (43 - 22).

La finalul partidei, Ostapenko a explicat de ce a pierdut primul set: „Am adormit pentru că nu sunt o persoană matinală”.

De știut:

  • Jelena conduce cu 4-1 în meciurile directe cu Sorana. Singura victorie a româncei a venit la Wimbledon 2023. Cele două sunt prietene și au făcut de mai multe ori echipă la dublu.
  • Jelena Ostapenko va da în runda următoare peste Caroline Garcia (20 WTA).
  • Pentru prezența pe tabloul principal de la Adelaide, Sorana Cîrstea va primi 8.860 de dolari şi un singur punct în clasamentul WTA.
  • România mai are o reprezentată la Adelaide: Ana Bogdan (66 WTA, lucky loser) va juca în optimi cu Laura Siegemund (89 WTA).

Adelaide International (Australia) are loc în perioada 8-13 ianuarie, pe hard. Are premii totale în valoare de $922.573 și face parte din categoria „WTA 500”. Ultimele campioane sunt Asheligh Barty (2020, 2022), Iga Swiatek (2021) și Belinda Bencic (2023).

>> Australian Open 2024: Andreea Mitu și Miriam Bulgaru, eliminate în primul tur al calificărilor

>> Transylvania Open 2024: O fostă lideră WTA va juca la Cluj-Napoca - Lista participantelor

>> WTA Hobart: Înfrângere dramatică pentru o câștigătoare de US Open