Emma Răducanu nu a mai jucat tenis din luna aprilie, însă britanica pare că s-a recuperat după cele trei operații suferite și și-a anunțat prezența la Australian Open 2024.

Emma RaducanuFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Emma Răducanu și explicația pentru care schimbă des antrenorii

Emma Răducanu nu este sigură de prezența pe tabloul principal la Australian Open 2024

Britanica nu este însă sigură de prezența pe tabloul principal al primului Grand Slam al anului. Ajunsă pe locul 296 în clasamentul WTA, Emma a folosit clasamentul protejat (locul 103) pentru a se înscrie.

Astfel, Răducanu poate ajunge în trei moduri pe tabloul principal de la Melbourne: dacă primește un wildcard, dacă șase jucătoare mai bine clasate se vor retrage sau dacă va trece de calificări (în acest mod a câștigat singurul ei titlu, la US Open 2021).

Sportiva (al cărei tată este român) ar fi trebuit să joace luna aceasta la turneul demonstrativ Macau Tennis Masters, dar s-a retras chiar în ziua în care a împlinit 21 de ani.

Ultimul meci oficial disputat de Răducanu a avut loc în luna aprilie a acestui an, la Stuttgart: Emma a fost învinsă clar, scor 6-2, 6-1, de Jelena Ostapenko. Emma a suferit apoi operații la ambele încheieturi și la gleznă în luna mai.

Emma Răducanu se găsește în prezent pe locul 296 în lume, a adunat din tenis $3.776.535, are 98 de victorii și 49 de înfrângeri, iar de-a lungul carierei are un singur titlu cucerit, dar acela este de Grand Slam - US Open 2021.