​După un start ratat de play-off și eliminarea din Cupa României, Adrian Mutu și-a dat demisia din funcția de antrenor al echipei CFR Cluj. În vârstă de 45 de ani, tehnicianul a ales să plece după umilința suferită în fața celor de la Corvinul Hunedoara (scor 0-4).

Adrian MutuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adrian Mutu a demisionat după Corvinul Hunedoara - CFR Cluj 4-0

După 1-2 cu Universitatea Craiova și 1-1 cu Sepsi (primele etape din play-off-ul SuperLigii), CFR Cluj a fost învinsă cu 4-0 de Corvinul Hunedoara (echipă din Liga 2) în sferturile Cupei României, iar Mutu a hotărât că nu mai poate continua pe banca ardelenilor.

„Mi-am dat demisia de la CFR Cluj! M-am gândit toată noaptea, nu pot să trec peste această umilință. Eu am o altă mentalitate, una de învingător.

Demisia mea este de la ora 11:00 dimineața pe biroul președintelui de la CFR Cluj, Cristi Balaj. Aștept s-o aprobe și domnul Varga și ne strângem mâinile.

A fost o umilință prea mare, peste care eu, care am un caracter de campion, pur și simplu nu pot să trec. Îmi doresc ca CFR-ul să facă performanță în continuare, dar e greu în aceste condiții, pe care le-ați văzut și dumneavoastră.

E vorba despre evoluția pe care am avut-o în meciul împotriva Corvinului, dar mai ales a lipsei de atitudine care a existat.

Deci, oficial, pot spune că mi-am înaintat demisia! Îmi pare foarte rău de această situație, dar eu, Adrian Mutu, am stat și m-am gândit toată noaptea și pur și simplu nu pot accepta așa ceva, ce s-a întâmplat în Cupa României.

Ar fi împotriva principiilor mele de antrenor profesionist și de om. Și a principiilor mele de viață” - Adrian Mutu pentru Fanatik.

Numit pe banca celor de la CFR Cluj pe 24 ianuarie, Mutu a adunat 11 partide, dintre care a câștigat cinci, trei le-a încheiat la egalitate și trei au fost înfrângeri.

În clasamentul SuperLigii, ardelenii ocupă poziția a treia cu 28 de puncte, la egalitate cu Rapid. De la începutul play-off-ului, echipa din Gruia a înregistrat o remiză și o înfrângere.

În runda cu numărul trei din play-off, CFR Cluj se va deplasa sâmbătă în Giulești pentru duelul cu Rapid.