FC Botoșani are parte de un start de sezon de coșmar. Moldovenii nu au câștigat niciun meci în acest campionat, iar patronul echipei a ajuns la concluzia că este nevoie de un antrenor nou.

Dan AlexaFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

Dan Alexa va semna cu FC Botoșani - Nicolae Dică a refuzat oferta lui Valeriu Iftime

După 7 etape, FC Botoșani este încă în căutarea primului succes din actualul sezon al SuperLigii României.

Formația patronată de Valeriu Iftime are 3 rezultate de egalitate și 4 înfrângeri, iar în meciul următor botoșănenii vor întâlni CS Mioveni în play-off-ul Cupei României.

Patronul formației moldovene a luat decizia de a numi un nou antrenor și luni acesta a anunțat că a ajuns la un acord cu Dan Alexa. Mai mult decât atât, Valeriu Iftime a precizat că varianta principală a fost Nicolae Dică.

„Cred că Dan (n.r.- Alexa) e antrenorul meu, va semna mâine (n.r.- marți). Detaliile din contract nu le-am comentat, dar sunt absolut convins că ne vom înțelege. Nicolae (n.r.- Dică) a venit aseară la Botoșani și cred că s-a speriat de distanță

De la Pitești la Botoșani poți să mănânci două oale de sarmale și zece pâini. Nu știu ce s-a întâmplat. Dică a renunțat. Nu înseamnă că e mai slabă oferta pentru Dan. Eu spun doar ce s-a întâmplat.

Până la urmă nu există o logică atât de bine conturată de a alege un antrenor, doar flerul. În România, orice antrenor ori e praf, ori e geniu. Am vorbit cu Dan de câteva ori, mă gândeam la unul care are mână forte în vestiar. Nu cred că Junior Pius poate greși într-un meci de 5 ori, așa cum a făcut-o în ultimele meciuri. Cred că a fost neatent.

Dan cred că este antrenorul care poate instaura o rigoare în vestiar. Fără rigoare deosebită nu poți face performanță la Botoșani.” - a declarat acesta, potrivit Digi Sport.

Tot luni, FC Botoșani a oficializat și două transferuri.

Kablan N'Goma și David Teklo au semnat cu penultima clasată din SuperLiga României.

„Bine ai venit, Kablan N'Goma!

FC Botoșani anunță transferul lui Kablan Davy N'Goma, un atacant de bandă dreaptă, care a evoluat ultima dată pentru RFC Union Luxembourg.

În vârstă de 27 de ani, winger-ul de origine franceză și-a început cariera la echipa secundă a celor de la Amiens, urmând să mai evolueze pentru SAS Epinal, Tarbes Pirénées, Bourges Foot 18, Avoine OCC, Canet Roussillon (toate din Franța) și FK Blansko (Cehia).

Îi urăm, pe această cale, mult succes lui Kablan și cât mai multe reușite în tricoul nostru.”

„Bine ai venit, David Teklo!

FC Botoșani anunță transferul mijlocașului central David Tweh, ultima oară la Hapoel Nof HaGalil, în divizia secundă din Israel. În vârstă de 24 de ani, internaționalul liberian, care a îmbrăcat tricoul țării sale de 10 ori, a mai evoluat în carieră pentru Barrack YC (Liberia), Energetik-BGU, Dynamo Brest și Rukh (toate din Belarus).

Mult succes, David Teklo, și cât mai multe evoluții remarcabile pentru echipa noastră.”