Farul este lider în SuperLiga cu trei etape înainte de finalul sezonului, iar Gică Hagi spune, printre altele, că formația pe care o antrenează poate face față presiunii mari, chiar dacă are mulți tineri în componență.

Gica HagiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

>> SuperLiga: Hagi ar putea deveni campion etapa viitoare - Calculele luptei pentru titlu

Campionatul va fi câștigat la micile detalii - Farul este obișnuită cu presiunea rezultatelor

Într-un interviu pentru gsp.ro, fostul decar al naționalei României precizează că are planuri mari cu Academia de fotbal, una despre care spune că își dorește să treacă la următorul nivel pe modelul RedBull Salzburg.

„Meciuri foarte grele, cu echipe foarte bune (n.r. în play-off). E clar că trebuie să ne depășim, să jucăm un fotbal perfect. Să fim buni peste tot, atac sau apărare.

În pregătirea meciului, sunt mici detalii care se schimbă de la meci la meci. Cei care suntem în play-off ne cunoaștem foarte bine unii pe alții, deci doar detaliile fac diferența. Inspirația de moment a jucătorilor poate schimba ceva.

Evident că echipa trebuie să joace bine, însă diferența o pot face jucătorii, individual vorbind.

Am făcut un grup foarte bun în vară. Atunci încerci să creezi colectivul, chiar dacă în iarnă mai pot apărea mici schimbări. Totul a stat în planificarea din mai, de anul trecut.

Am plănuit cel mai mare obiectiv, am creionat lotul. E multă muncă și asta mă va aștepta și luna aceasta, nu doar pentru actualul sezon, ci și pentru ce pregătim pentru sezonul viitor.

La noi oricum există presiune, pentru că vrem să fim cei mai buni. Am impus presiunea asta în vestiar, eu am adus această presiune pentru a fi mai buni. Să ajungem să avem o mentalitate de campioni. Și cred că suntem pe drumul bun” - Gică Hagi, pentru sursa citată.

Farul Constanța, FCSB și CFR Cluj - Calculele din lupta pentru titlu

  • Farul poate câștiga titlul chiar la finalul etapei următoare, dacă se va impune pe terenul celor de la CSU Craiova, iar FCSB va pierde meciul cu CFR Cluj.
  • În cazul în care aceste condiții nu vor fi îndeplinite, Farul trebuie să câștige 6 puncte în ultimele trei etape sau 4, dar să nu fie învinsă de FCSB.
  • Echipa lui Gică Hagi devine campioană și dacă va câștiga meciul cu FCSB din penultima etapă.
  • FCSB are nevoie de victorii pe linie și de un pas greșit făcut de Farul în meciurile cu CSU Craiova sau CFR Cluj.
  • Campioană a României în ultimii 5 ani, CFR Cluj mai are doar șanse matematice în acest sezon. Echipa lui Dan Petrescu trebuie să câștige toate meciurile și depinde și de jocul rezultatelor: are nevoie de o victorie a celor de la CSU Craiova în fața Farului și de o remiză între Farul și FCSB.
  • La egalitate de puncte, Farul devine campioană pentru că nu a beneficiat de rotunjire la intrarea în play-off.

Programul echipelor aflate în lupta pentru titlu în ultimele trei etape din play-off

Farul: CSU Craiova (deplasare), FCSB (acasă), CFR Cluj (deplasare)

FCSB: CFR Cluj (a), Farul (d), Rapid (a)

CFR Cluj: FCSB (d), Sepsi (d), Farul (a).

SuperLiga, clasament play-off

1. Farul Constanța 46 puncte

2. FCSB 43p

3. CFR Cluj 39p

4. Universitatea Craiova 36p

5. Rapid București 34p

6. Sepsi Sfântu Gheorghe 25p.