"Numarul romanilor care studiaza in universitati britanice a crescut cu 7% in acest an, potrivit sondajului Agentiei Britanice de Statistica (HESA), pe fondul unei scaderi in medie cu 6% a studentilor din alte tari europene", a declarat Svetlan Danev, coordonatorul Targului World Education din acest weekend. Potrivit acestuia, in acest an pentru Marea Britanie au depus dosare de admitere 2.730 de romani, in comparatie cu 2.550 in anul 2013.

IntegralEdu anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca cel mai mare targ de consultanta educationala pentru studii in strainatate "World Education" va deschide sesiunea de Admitere 2015-2016, la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, pe 11 si 12 octombrie. Targul pune accent pe depunerea din timp a dosarelor de admitere pentru universitati de elita, pentru care termenele limita expira in curand.

Potrivit companiei, Marea Britanie este preferata de romani ca destinatie universitara datorita oportunitatilor de realizare profesionala, a prestigiului diplomei si a procentului mic de studenti care abandoneaza programele de invatamant. Potrivit agentiei de statistica pentru invatamantul superior (HESA), 89% dintre absolventi devin angajati la sase luni de la absolvire si una din cele sapte tari din lume are un lider - prim-ministru sau sef de stat care a studiat in Marea Britanie, se arata in comunicatul citat.

Printre scolile romanesti care trimit cel mai mare numar de elevi in universitati din afara prin proiectul World Education se numara Colegiul National Tudor Vianu, Colegiul National IL Caragiale si Colegiul National Gheorghe Lazar.

Printre universitatile prezente la Targul World Education de la Bucuresti se numara City University din Londra, care este a 7-a in top 10 din clasamentul britanic The Guardian pentru anul 2015. Universitatea este un lider in domeniile managementului afacerii si marketing - specializari pentru care au depus dosare anul trecut peste 35% dintre romani care au plecat sa studieze in strainatate.

La targ vor fi prezente Leeds Business School si Kings College din Londra, alaturi de alte peste 40 de institutii de invatamant din Marea Britanie, Olanda, Austria, Belgia, Italia, Spania si Elvetia, dintre care sapte sunt pentru prima data in Bucuresti. Alaturi de noii participanti vor fi reprezentate si tarile Franta si Italia. Pentru prima data in Romania va veni ESC La Rochelle Business School din Franta, specializata in programe de afaceri si turism international in limbile franceza si engleza, informeaza IntegralEdu.

Printre noii participanti se numara si Academia Italiana de Arte si Design NABA, Vrije University Bruxelles, cu programe de studii postuniversitare in inima Europei, la preturi incepand cu 620 de euro pe an si universitatea austriaca de stiinte aplicate Carinthia, cu un pret de 363 de euro pe semestru pentru programele de licenta.

Programe pentru candidatii romani va prezenta si London School of Hospitality and Tourism, parte din University of West London, care sunt adaptate la cerintele pietei turismului romanesc.