Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania se apropie de finalizare. Dupa ce in mai putin de un an structura a fost ridicata acum se lucreaza intens la finisajele interioare. Cladirea destinata spatiilor de birouri, are o inaltime de 137 de metri si 37 de etaje. (Articol webPR)

SkyTower_ 4Foto: Sky Tower

Fiecare etaj are o suprafata de 1.150 de metri patrati, iar suprafata totala este de 50.000 de metri patrati cu 41.200 mp inchiriabili. Fatada a fost conceputa dupa cele mai recente tehnologii in domeniu. Pentru aceasta s-au folosit materiale speciale care asigura o lumina naturala toate incaperile si o vizibilitate ridicata pe timp de noapte spre exterior.

Parterul dispune de un hol generos la intrare. Aici se va afla o receptie si un birou de securitate, iar tot de aici se va face accesul la etajele superioare. Intrarea se va face doar prin card electronic prin intermediul filtrului de securitate.

Foto: SkyTower

Accesul vertical este asigurat de zece lifturi, dintre care cinci urca pana la etajul 18. Celelalte cinci sunt ascensoare sunt de mare viteza si urca pana la etajul 36.

Foto: SkyTower

Un etaj are o are o suprafata de 1.150 de metri patrati si este proiectat pentru a gazdui birouri open space, cu toalete aferente si spatii pentru bucatarii. Fiecare etaj are o capacitate de până la 60 de stații de lucru, beneficiind de o „zonă de intalnire” special conceputa.

Foto: SkyTower

La ultimele etaje Sky Tower va avea sali de conferinte si un restaurant cu o panorama asupra intregului oras, cu acces pentru publicul larg.

Foto: SkyTower

Sky Tower va fi dat in folosinta la finalul acestui an cand cei de la Raiffeisen Bank isi vor muta sediul central aici. Este o cladire de birouri destinata in principal corporatiilor, iar spatiile de birouri dispun de lumina naturala, un system BMS (building management system), dar si de o inalta eficienta din punct de vedere energetic. Investitia pentru cea mai inalta cladire din Romania depaseste 100 de milioane de euro.