Material sustinut de BCR

​VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce cheltuieli sunt eligibile pentru decontare si ce garantii trebuie sa aduca antreprenorul pentru a obtine finantare

de     Smile Media
Vineri, 29 septembrie 2017, 10:12 Scoala de bani


Delia Olteanu
Foto: Smile Media
Chiar daca planul tau de afaceri a fost aprobat in cadrul programului StartUp Nation, asta nu inseamna ca toate cheltuielile pe care le presupune business-ul tau vor fi decontate in cadrul finantarii nerambursabile. Ce cheltuieli obligatorii pot fi decontate si pe care va trebui sa le acoperi din buzunarul propriu sau din alte surse? Daca ti-ai trecut in proiectul castigator cheltuieli ce se dovedesc neeligibile iar tu nu le efectuezi, risti sa pierzi grantul. Ce optiuni ai?

Exista mai multe categorii de cheltuielile eligibile pentru decontare insa cele mai importante sunt cele in active fixe. Mai apar insa cheltuieli cu chiriile, cu salariile, cheltuieli pe care, de altfel, antreprenorul si le-a dimensionat in proiectul depus.

Pentru implementarea cu succes a proiectului trebuie sa dispui de fonduri pentru acoperirea tuturor cheltuielilor eligibile si neeligibile din cadrul proiectului. Problemele pot aparea insa, mai ales pentru un startup aflat la inceput de drum, atunci cand ne uitam la cheltuielile neeligibile, intrucat lipsa fondurilor pentru acoperirea lor poate pune in pericol finalizarea proiectului. Acest cheltuieli "trebuie asigurate si efectuate de catre antreprenor, pentru a putea sa isi recupereze grantul. Orice cheltuiala neeligibila ce a fost mentionata in proiect si nu este efctuata poate duce la neincasarea grantului", avertizeaza Delia Olteanu, Supervizor Biroul Produse și Procese de Creditare Micro BCR.

Printre cheltuielile neeligibile pentru decontare se numara cheltuielile cu asigurarile obligatorii, in conditiile in care aceste asigurari sunt obligatorii pentru o perioada de minim 3 ani dupa implementarea proiectului -, cheltuielile cu functionarea si implementarea echipamentelor si, daca exista, cheltuielile cu instructajul de personal.

"StartUp Nation este doar punctul de inceput. Momentul in care un antreprenor ajunge la ceea ce si-a propus sa faca este prima zi in care afacerea functioneaza, si pentru asta este nevoie de multe alte sume", spune expertul bancar.

Delia Olteanu ne explica in materialul video de mai jos care sunt tipurile de cheltuieli cu care se confrunta antreprenorul cand vrea sa isi ia un credit pe StartUp Nation, de unde poate obtine el bani pentru a le acoperi, in cazul in care nu dispune de fonduri suficiente, si ce garantii trebuie sa aduca.​
Vezi si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2798 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by