​Spațiul dedicat Urgențelor Minore și cel al izolatorului din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar Arseni din București a fost inundat miercuri seară, în jurul orei 21:00, când s-a observat o infiltrare masivă de apă, din tavan, după ce a plouat. Consolele de oxigen și gaze au fost inundate. Pentru siguranța pacienților și a personalului, a fost întrerupt curentul electric. Pacienții aflați în UPU (6 persoane) au fost transferați la Spitalul Sf. Ioan, iar celelalte urgențe, cu exceptia Stemi, au fost redirectionate.

Spitalul Bagdasar ArseniFoto: AGERPRES

UPDATE: Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar Arseni și-a reluat activitatea. Ministrul Alexandru Rafila a anunțat că va trimite Corpul de Control la acest spital.

Reprezentanții spitalului spun că, împreună cu reprezentanții Primăriei Sectorului 4 evaluează din punct de vedere tehnic situația si vor reveni cu informații.

Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” a fost inaugurată în septembrie 2021, fiind realizată printr-o investiţie din bugetul local de 3,5 milioane de euro.

Unitatea de Primiri Urgențe a fost dotată cu apartură de ultimă generație de Ministerul Sănătății.