În ziua în care România a doborât recorduri pe linie - număr de cazuri noi de COVID-19, de decese și de pacienți la ATI -, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, spune că ”trebuie să fim solidari cu noi înşine, noi, ca societate, fiecare individ”. Întrebat dacă nu consideră că ceea ce se întâmplă acum este un eșec al Guvernului, în condițiile în care nu mai există locuri la ATI, iar unii pacienți sunt tratați pe scaun, pe holurile spitalelor, Cseke Attila a răspuns că "își spune cuvântul discrepanța enormă între rata de vaccinare din România și cea din alte țări".

Cseke AttilaFoto: AGERPRES

Alte 16.743 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, marcând astfel un record absolut de la debutul pandemiei, potrivit datelor transmise marți de autorități. În ultima zi s-au înregistrat 442 decese, iar la terapie intensivă sunt internate 1.667 de persoane, și aceste cifre fiind un record.

  • ”Trebuie să fim solidari cu noi înşine, noi ca şi societate, fiecare individ. Trebuie să înţelegem că forma cea mai importantă de protecţie, de apărare de acest virus, este vaccinarea.
  • Vedem exemplele din vestul Europei, vedem că rata de vaccinare este cel puţin dublă faţă de România”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, întrebat despre aceste recorduri și despre ce s-ar putea face.

Chestionat dacă nu consideră că ceea ce se întâmplă acum este un eșec al Guvernului, în condițiile în care nu mai există locuri la ATI, iar unii pacienți sunt tratați pe scaun, pe holurile spitalelor, în condițiile în care medicii au avertizat asupra valului 4, Cseke Attila a răspuns:

  • "Da, este un val 4 care a fost avertizat. S-au făcut toate informările legate de necesitatea de vaccinare. Fără a da vina, discrepanța enormă între rata de vaccinare din România și cea din alte țări își spune cuvântul. Asta face diferența".