​EXCLUSIV Toate achizițiile de aparatură medicală făcute de Institutul Matei Balș în ultimii 3 ani și cât au costat: spitalul lui Cercel, răsfățat cu bani pentru aparatură de ultimul tip, dar instalată pe o infrastructură veche de 70 de ani

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 5 februarie 2021, 0:07 Actualitate | Sanatate


Institutul Matei Bals
Foto: AGERPRES
​Institutul Matei Balș, spitalul de boli infecțioase - vedetă al României, a beneficiat în ultimii ani de investiții consistente în aparatură medicală. Lista este deschisă de un aparat RMN nou achiziționat prin licitație de la firma Siemens Healthcare SRL la prețul de peste 1,5 milioane de euro. HotNews.ro a obținut un document intern din Ministerul Sănătății care arată că Institutul Matei Balș nu a dus lipsă de bani și confirmă, practic, spusele ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, din ziua incendiului în care au murit pacienți carbonizați - spitalul lui Adrian Streinu Cercel a fost un răsfățat al investițiilor.

Cu toate că a avut bani pentru aparatură scumpă, de ultimul tip, aceasta a fost însă instalată pe o infrastructură de la mijlocul secolului trecut, care nu mai respectă standardele actuale - clădirea pavilionului V, unde s-a produs incendiul, este construită în anii 1950 și nu este singura în această situație.

Adrian Streinu Cercel

Pe lângă lista tuturor achizițiilor în materie de aparatură medicală făcute de Matei Balș în ultimii 3 ani, document intern din Ministerul Sănătății obținut de HotNews.ro, publicația noastră a solicitat și lista investițiilor făcute în clădirea spitalului - renovări și amenajări - inclusiv în pavilionul numărul V, unde s-a produs incendiul de vinerea trecută. Solicitarea a fost adresată Ministerului Sănătății în baza Legii 544/2001, iar răspunsul ar urma să vină, în următoarea perioadă, de la Institutul Matei Balș, unde solicitarea a fost direcționată.

Institutul Matei Balș a fost condus în ultimele două decenii de medicul Adrian Streinu Cercel, care a demisionat acum o lună din funcția de manager, deoarece a fost ales senator din partea PSD, iar cele două funcții sunt incompatibile. După demisia lui Adrian Streinu Cercel, funcția de manager interimar a fost preluată de Maria Nițescu, medic primar la Matei Balș cu specialitatea igiena alimentației și nutriție. Demisia lui Cercel pare însă tot mai mult una formală, el lăsând impresia că tot el este cel care conduce în continuare din umbră spitalul.

Aparat RMN nou de peste 1,5 milioane de euro. Lista completă a achizițiilor de aparatură medicală din ultimii 3 ani


Prezentăm mai jos lista completă a investițiilor făcute de Ministerul Sănătății pentru aparatură medicală la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș în perioada 2018 - 2020 - banii au fost alocați de Ministerul Sănătății, instituție în subordinea căreia se află spitalul, iar achizițiile au fost făcute de Institutul Matei Balș, condus de Adrian Streinu Cercel. Majoritatea achizițiilor apar în SICAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) și au fost făcute prin licitație.

ANUL 2020 - suma totală 10.964.000 RON - achiziții făcute de Institutul Matei Balș cu bani proveniți de la Ministerul Sănătății:
 • Echipament Real Time PCR adaptat diagnosticului în condiții de înaltă biosecuritate pentru detecția coronavirusului - 385.000 RON
 • Monitor complex multiparametri - 20 de bucăți - 1.120.000 RON
 • Sistem intravascular de management al temperaturii (ivtm) - 2 bucăți - 395.000 RON
 • Saltea antescară activ pentru pacienții obezi - 7 bucăți - 48.000 RON
 • Aparat terapii epurare extracorporală renală cu algoritm de compensare automată a dozei renale țintă - 2 bucăți - 260.000 RON
 • Aparat terapii continue de substituție renală și schimb terapeutic plasmatic - 129.000 RON
 • Sterilizator cu abur - 315.000 RON
 • Oximetru cerebral - 2 bucați - 120.000 RON
 • Injectomate - 140 bucați - 840.000 RON
 • Infuzomate - 2 bucați - 520.000 RON
 • Pat bariatric de Terapie Intensivă - 10 bucăți - 800.000 RON
 • Sistem automat de monitorizare a sângerărilor prin tromboelastometrie - 165.000 RON
 • Modul de calorimetrie pentru aparat de ventilație - 2 bucăți - 70.000 RON
 • Aparat suport cardiopulmonar - 510.000 RON
Pe lângă aceste achiziții finanțate de Ministerul Sănătății, în cursul anului 2020, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a finanțat achiziția unui aparat RT-PCR și a unui extractor automat de către Institutul "Matei Balș", în baza unei Hotărâri a Consiliului General al Municipiului București prin care s-a luat această decizie. Procedura de achiziție a celor celor două aparate medicale fost derulată direct de către Institutul Matei Balș. În afara acestei finanțări acordate în mod special, în contextul pandemiei, nu au existat alte finanțări sau investiții derulate de ASSMB pentru Institutul Matei Balș, deoarece spitalul se află în subordinea directă a Ministerului Sănătății.

Holul Institutului Matei Balș

ANUL 2019 - suma totală 8.500.000 RON - achiziții făcute de Institutul Matei Balș cu bani proveniți de la Ministerul Sănătății:
 • Aparat RMN 3 Tesla - 7.438.000 RON
 • Microscop de rutină - 8.000 RON
 • Microscop de laborator cu cameră - 2 bucăți - 168.000 RON
 • Microscop confocal cu scanare laser - 886.000 RON

ANUL 2018 - suma totală 2.746.000 RON - achiziții făcute de Institutul Matei Balș cu bani proveniți de la Ministerul Sănătății:

 • Aparat de dezinfectare a aerului cu ultraviolete cu o cale de evacuare a aerului - 50 de bucăți - 1.258.000 RON
 • Aparat de dezinfectare a aerului cu ultraviolete cu două căi de evacuare a aerului - 50 de bucăți - 1.488.000 RON

Achiziții directe la Matei Balș: Zugrăveli și reparații interioare făcute de o firmă cu un singur angajat


În așteptarea unui răspuns oficial de la Institutul Matei Balș privind investițiile făcute în renovarea și amenajarea clădirii, pe care HotNews.ro l-a solicitat, prezentăm informațiile publicate recent de Buletin.de pe această temă.

În topul firmelor care au câștigat contracte cu Institutul Matei Balș din 2018 și până astăzi se află două societăți care au același proprietar și care au strâns, împreună, două milioane de lei prin atribuire directă, scria recent Buletin.de. Adabo Tehnika și Anpet Building se bucură de o relație specială cu Institutul Balș: 80 din cele 88 de contracte publice pe care le-au primit în ultimii 3 ani sunt cu Institutul de Boli Infecțioase. Ele s-au ocupat de diverse reparații și renovări în cadrul spitalului, precum zugrăveli interioare, reparații mobilier, reparații ale instalațiilor și canalizării. Au reușit să facă toate astea cu un singur angajat, conform ultimelor date de la Ministerul Finanțelor, potrivit Buletin.de.

De altfel, Institutul de Boli Infecțioase a atribuit direct din 2018 până în 2020 peste 20 de milioane de lei pentru diverse servicii. Aproape o treime din cele 20 de milioane de lei (29%) a fost câștigată de 5 firme, iar unele contracte pentru sume mari au fost încheiate direct, cu toate că ar fi trebuit supuse unor licitații, potrivit Buletin.de.

Institutul Matei Balș în ziua incendiului

Institutul Matei Balș nu s-a ferit să faca achiziții nici de la Hospital Technical Solutions, firma care i-ar fi oferit mită fostului ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea. Hospital Technical Solutions s-a ocupat de rețeaua de oxigen a pacienților. O altă firmă este Midan Fire Exit, care a primit 55 de mii de euro pentru servicii de prevenție și stingere incendii, deși are zero experiență în domeniu, scriu jurnaliștii de la Buletin.de.

Hospital Technical Solutions este firma de la care ar fi primit mită fostul ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea, în urmă cu aproape un an. Direcția Națională de Anticorupție i-a acuzat atunci pe proprietari că i-ar fi dat șpagă Sorinei Pintea, în calitate de manager al Spitalului de Urgență Baia Mare, în două tranșe: una de 10 mii de euro și alta de 120 mii de lei. În schimbul banilor, ea ar fi facilitat atribuirea unui contract.

După acel scandal, managerul Institutul Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a atribuit direct două contracte acestei firme. Unul dintre ele este în valoare de peste 66 de mii de euro pentru "rețea oxigen, tablouri alarmare, stație reducere presiune cu două circuite". În mod obișnuit, achizițiile care presupun o sumă atât de mare de bani au loc prin licitație, lucru care nu s-a întâmplat în acest caz.

Raportele privind gestionarea resurselor publice în timpul pandemiei de către Institutul Matei Balș, întocmite anul trecut de Curtea de Conturi, au fost solicitate de Direcția Națională Anticorupție. Conform informațiilor primite de Buletin de București de la Cătălin Toderașcu, Șef serviciu al Curții de Conturi, documentele au fost deja înainte către DNA.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


50586 vizualizari

 • +17 (27 voturi)    
  Afara-i vopsit gardul (Vineri, 5 februarie 2021, 0:17)

  fat.cat [utilizator]

  Inauntru, leopardul.
  • +20 (26 voturi)    
   Inauntru a fost Antena 3 (Vineri, 5 februarie 2021, 7:28)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   Pastorul Insusi a Lacrimat la “efortul” lui Cercel, da da !
  • +8 (12 voturi)    
   Unii nu inteleg (Vineri, 5 februarie 2021, 10:13)

   1anonim [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   un lucru: vechi nu inseamna automat prost. Sunt destule exemple, avioane construite acum 50 de ani care zboara, castele contruite de sute de ani perfect locuibile, hidrocentrale de 100 de ani care produc energie electrica etc. Exemplele aste si altele arata ca lucrurile pot functiona normal, cu limitarile( zicem noi azi) datorate nivelului tehnologic de la momentul constructiei. In cazul Bals, cladire construita acum 70 de ani nu inseamna automat ca e proasta. Lucrurile n-au fost facute cu cap insa; trebuia o expertiza initiala asupra cladirii in sine, daca e ok, se trece pa nivelul urmator, se schimba toata instalatia de apa, se schimba toata instalatia electrica, se schimba acoperisul, - specialistii pot sa spuna mai departe dupa specificul cladirii. Da abia apoi se doteaza cladirea cu logistica medicala. Asta i se poate reprosa unui decident de la Bals, ca nu a facut treaba ca la carte cand a putut.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu mai trebuie (Marţi, 9 februarie 2021, 10:46)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   aruncați bani în aceste adevărate „găuri negre” care sunt spitalele!
   Vom umple tara cu spitale inutile! Spitalele trateaza EFECTUL nu cauza! Urgent
   trebuie o schimbare de paradigma în ceea ce privește modul de abordare a rezolvarii problemelor de sănătate. Problema sanatatii nu poate fi tratata izolat de restul intregului numit "stil de viața". Iar în cadrul stilului de viața, hrana reprezintă principalul factor care influențează sanatatea. Aici este radacina raului! Mai sunt și conditiile de mediu, de munca, de odihna și relații sociale, etc. Dar alimentatia influențează decisiv starea de sănătate! Urgent trebuie investit masiv în agricultura și industria alimentara pentru obtinerea de hrana sănătoasă, concomitent cu inasprirea sanctiunilor legislatiei din aceste domenii, astfel încât incalcarile reglementarilor să fie considerate tentative de crima și pedepsite drastic. Aceste sectoare trebuie subventionate masiv.Trebuie investit in CALITATE, nu in cantitate otravitoare, mortala! Numai așa vom reuși sa oprim distrugerea sistemului imunitar și să-l repunem în starea de a-si face treba eficient si in final, sa nu mai inmultim bolile.
   Legat de distrugerea sistemului imunitar de otrăvurile din alimente, nu „este poveste” ci cruda realitate, manifestata din ce în ce mai violent și care afecteaza indivizi la varste din ce în ce mai fragede. Acum 50 de ani nu existau, sau poate foarte rar, cancere la copii. Decât să se investească miliarde de euro în spitale ce vor deveni ferme de nosocomiale, fabrici ale morții, mai bine s-ar investi în educatie profilactica medicala, obtinere de hrana sănătoasă, reducere poluare, mediu de munca sănătos,etc.
 • -26 (40 voturi)    
  da (Vineri, 5 februarie 2021, 0:17)

  cucuveauamov [utilizator]

  deci era mai bine o cladire noua fara aparatura
  • +21 (23 voturi)    
   Aparatura de furat banii spui ? (Vineri, 5 februarie 2021, 7:28)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Ce mustacesti ! Da, daca era LCK aveai atac de panica
   • +4 (4 voturi)    
    cucuveaua (Vineri, 5 februarie 2021, 12:51)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    e deja taxidermiata in asteptarea "trecerii" lui iliescu, asa ca are doar paie in loc de creier.
  • +4 (6 voturi)    
   cata ipocrizie (Vineri, 5 februarie 2021, 12:37)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   la sclavii psd

   pe celelalte pagini urlii ca vlad voiculescu tre sa plece, dar cand se scrie ceva rau de strainu cercel.... il aperi
   curat sluga psdista...

   apropos nu erai ala apolitic si interesat doar de manariile justitiei?! se pare ca ai mintit de 2 ori... da stiu.. ma repet... dar o sa scriu de fiecare data pana isi dau toti seama ce ipocrit mincinos esti!
 • -27 (43 voturi)    
  Vinovat rau! (Vineri, 5 februarie 2021, 0:28)

  newlook [utilizator]

  Vinovat rau, managerul ala! Auzi tu, sa aduca si (culmea) sa instaleze si sa faca operationala aparatura spitaliceasca de cateva milioane de euro! Nicio fapta buna sa nu ramana nepedepsita! DNA sa investigheze!

  PS: Astept cu nerabdare articolul cu nr 48 (sau 49, sau 50, nu mai stiu) despre peretii numiti "spital" de dUamnele alea cu casti galbene de constructor pe cap. Cu amanunte: ce vopsea s-a mai folosit, cate mistrii au utilizat si trei capitole de laude pentru "initiativa privata". Eh, chestia aia n-o sa fie spital niciodata, dar ce mobilizator suna!
  • +8 (18 voturi)    
   hehe (Vineri, 5 februarie 2021, 6:46)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   "PS: Astept cu nerabdare articolul cu nr 48 (sau 49, sau 50, nu mai stiu) despre peretii numiti "spital" de dUamnele "

   =========================================
   Hai, trolule #ciumainred sa te auzim cum combati: "DEMISIA, strainu Cercel !!!"
   Rade de tine pagolinul sovietic, bre clabuciule
  • +15 (23 voturi)    
   Nu comenteaza (Vineri, 5 februarie 2021, 7:28)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Nimeni legat de aparatura.. ci de faptul ca a avut bani pe mana, deci ar fi putut face o treaba ca lumea.
   Dar daca toate lucrarile le faci cu electrozugravi, la negru, asa se intampla. La fel si cu firma de preventie a incendiilor.

   Cand iti este montata o asemenea aparatura, sunt sigur ca ai niste conditii stricte dpdv electrica. Pana si voi acasa stiti ca atunci cand renovati, va trageti (sper) circuite separate pt principalii consumatori.
   In concluzie, de ce naiba ii luati apararea cand e clar ca lucrarile erau masluite? Macar de Impartea banii cu voi. Cand un infractor este prins, nu va mai uitati la culoarea politica, ca e rosu, galben sau albastru
   A furat dar a si facut - legea de capatai a romanilor. Uite ca din cand in cand mai mor si oameni.
   Ps. Mi se pare tare ca se cere demisia lui Voiculescu (absurd dpmdv, in doar 2 luni de mandat, dar sa zicem), iar domnul streinu e bine mersi senator.
   • -11 (15 voturi)    
    comentarii de fesebuci (Vineri, 5 februarie 2021, 8:04)

    DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

    costinele, maica, cind tie iti trebuie un aparat spui ca iti trebuie. Daca aparatul ala costa cit costa ce e in lista aia, automat trece pe un capitol numit "lista de investitii". Cind vin banii aia cumperi ce e in lista, nu altceva. Altminteri se cheama deturnare de fonduri si atunci ai striga "a furat banii sa puna fire in loc sa ia aparate".
    • +10 (16 voturi)    
     Datatorule (Vineri, 5 februarie 2021, 8:43)

     Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui DatatoruldeM

     Hai nu zau.. ce spui tu este o aberatie. Nu ai cum sa pui echipamente daca n ai infrastructura, simplu. Ceri bani pt infrastructura mai intai. Bine ca a avut bani de parchet, gresie si alte chestii.
     Daca ar fi fost cineva din familia ta conectat la un aparat de 2 mil de euro si ar fi ars ca un sobolan din cauza electricii de 70 ani sunt curios daca mai scriai ce ai scris.
     Asta inseamna sa fii manager de spital, sa te asiguri ca spitalul functioneaza corespunzator, nu sa dai tunuri cu aparatura medicala.. iar apoi bolnavii crapa de infectii, incendii si alte tampenii.
     Tu realizezi ca omul asta a fost managerul spitalului 19 ani!?

     Vorba altuia, ne luam bemvee, dar stam in garsoniere.
     • -1 (1 vot)    
      Adevarul inca necunoscut (Vineri, 5 februarie 2021, 12:32)

      DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

      In spitalul ala au fost initial contagiosi de diverse spete. I-a tratat si zic eu, bine.
      Acum sint cazurile grave de covid.

      Daca ai avea o ruda acolo ti-as zice "asteapta cu ruda ta sa fac zidurile si apoi ti-o ventilez" Ai sari de cur la deal ca nu poti astepta.

      Pe de alta parte, partea de INVESTITII care are regim aparte nu o stii.
      Omul a preferat sa aiba aparatura functionala stiind ca onor guvernantii nu dau banutii decit strinsi de "momite" cind isi risca imaginea.

      Omul a facut 0 gafa de "imagine":
      Cind se imbogateau unii stropind cu apa si sapun lichid sau numai cu apa masinile posibil infectate de aviara, a iesit si a spus ca nu a fost aviara la noi, altfel stia bine ca lui ii trimiteau cazurile pe cap.
      Imediat a urmat prima acuza: de ce el a insistat ca la Jilava sau alt penitenciar de pe linga Bucuresti sa ia un aparat de investigatii.
      Personal am vazut cum linga mama, la coada la recoltare de singe era un pirnaias cu privire de criminal, incatusat, cu un gardian pe linga el. Toti bolnavii de acolo se cam suparasera, ce vina are unul cu ficatul in pioneze sa suporte teama de privirea aluia?
      Si cam asa a motivat si Streinu acuzele: de ce oamenii din spital sa suporte asa ceva si, apoi, de ce pirnaiasii sa nu poata fi investigati la ei, acolo?

      Si apoi, acuzele au tot curs, deh, a suparat pe cine nu trebuie.

      Apoi, orice lucrare de renovare are un diriginte de santier.
      DACA ala a semnat ca primarul si a vindut din materiale e treaba lui, mai ales daca instalatia nu fusese pina acum incarcata.

      Ramine ancheta sa stabileasca de unde a pornit totul.
      Initial s-a speculat ca au avut aeroterme ca e frig. De ce e frig? Poate pentru ca aia care dau caldura nu si-au reparat ani de zile tevile?
      Apoi ca nu au fost aeroterme. Atunci ce a fost?
      eu zic sa asteptam.
      Daca e vinovat, asta e, daca nu..cine e?
    • +1 (1 vot)    
     aparatura medicala nu costa (Vineri, 5 februarie 2021, 12:39)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui DatatoruldeM

     chiar atat de mult...
     50% e spaga...
     dar na... cand e sa aperi psd... "uitam" aceste mici delatii
     • 0 (0 voturi)    
      Greu de estimat (Vineri, 5 februarie 2021, 17:32)

      Orbu_Braila [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Dar de exemplu un 'Monitor complex multiparametri' nou full option de ultima generatie ajunge undeva la 20.000-30.000 EUR/USD. Preturile se negociaza la contracte mari. Dar asa ca si impresie numai accesoriile cat ii ridica pretul cu vreo 25K. Si ce va trimit aici e la o simpla cautare pentru un 'second hand' folosit.

      https://www.dotmed.com/listing/monitor/ge/carescape-b850-anesthesia-monitor/2369539

      Calcul: 1.120.000 / 20 = 56000 RON/ 4.9= 11428 EUR

      Unde e spaga? Ca un monitor chel fara accesorii, tehnic, e egal cu zero. E ca televizorul fara Netflix sau fara abonament la cablu.
  • +13 (19 voturi)    
   Aloo, a cheltuit aproape un miliard de euro (Vineri, 5 februarie 2021, 7:29)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Pe ce ? Veceruri de 1000 euro, astea, aparare spui ?
  • +5 (9 voturi)    
   ... (Vineri, 5 februarie 2021, 8:42)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   asa ca amice , prietenul Gercel sa-si dea demisia din functia de senator .
   Asa sa salveze onoarea lui de medic si sa nu se mai bage in cocina PSD alta data
  • +2 (2 voturi)    
   ipocrizia psd (Vineri, 5 februarie 2021, 12:38)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   asta a FURAT si nu a facut parctic nimic pt spital

   dar il aparati... in schimb tre sa-si dea demisia vlav voiculescu

   ba... spalati-va dracu pe dinti, ca in gura voastra e mai mult loc decat intr-o vidanja!
 • 0 (22 voturi)    
  nu mi se pare (Vineri, 5 februarie 2021, 1:40)

  zgubilitix [utilizator]

  Cele achizitionate imi par de bun simt si necesare desfasurari actului medicl. Deceaba ai confort de 5 stele daca nu au aparate cu care sa iti puna un diagnostic corect ori so te opereze.

  Sigur, ideale sunt ambele la care se adauga si profesionalismul si empatia medicilor si a personalului auxiliar.

  Daca achizitiie au fpst facute corect, lipsesc doar niste solicitari pentru refaceea infrastructurii - dar medicii vor inta sa aive aparate pe care sa poata lucra decat vopsea cu sclipici pe pereti.

  Din ce vad in aceasta poza, arata mai bine decat la alte spitale bucurestene.

  Ce vreau sa zis este ca nu este neaparat rau ca au primit aparatura, ar fi trebuit sa primeasca si fonduri pentry capitalul imobiliar si amenajari.
  • +7 (7 voturi)    
   Am fost acolo (Vineri, 5 februarie 2021, 8:12)

   DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui zgubilitix

   Am fost in pav. 5 si nu numai. E drept, acum vreo 12 ani..poate ceva mai mult cu mama. Dupa ce o gramada de diplomisti care isi ziceau medici au bijbiit ca e steatoza, ca e hepatita cronica, ca e inceput de ciroza..acolo au spus tintit: hepatita B, tratam cu Pegasis.

   Arata cladirea aia super. Rezerve cu cite doi sau trei pacienti, cabina de dus la fiecare rezerva. un lux pe vremea aia. Am fost si in alte pavilioane dar..alea aveau patina vechiului.

   Am inteles ca pina atunci dotase bine, pina in momentul "nicolaescu", ala cu mareata reforma a sanatatii cind le-au taiat fondurile. Ca atare si pe mama au spus ca nu o mai trateaza cu Pegasis, ca nu mai au bani si au trimis-o la CASS sa continue cu interferon clasic.
  • +2 (8 voturi)    
   ... (Vineri, 5 februarie 2021, 8:39)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui zgubilitix

   pai erau deajuns 1 miliard de E sa faca spitalul ca nou , dar nu mai sifona bani la partid atunci.
  • +2 (2 voturi)    
   mai (Vineri, 5 februarie 2021, 12:40)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui zgubilitix

   achizitiile sunt necesare...
   pretul este exagerat de mare...

   si apropos... faza cu "firma cu un singur angajat" ai citit-o?!
 • +13 (13 voturi)    
  stiti ce e asta? (Vineri, 5 februarie 2021, 2:23)

  Wheelwright [utilizator]

  Incompetenta, nu rea vointa... Pana la aceste folosinte la maxim a instalatiei electrice, nimeni nu si-a pus problema de o revizie serioasa in instalatiilor.
  In realitate orice spital din Romania e potential incendiu. Vina e colectiva si nu se rezolva curand.
 • +3 (5 voturi)    
  Preturi umflate... (Vineri, 5 februarie 2021, 8:10)

  mike123 [utilizator]

  Hai sa nu fim Gica-Contra! Este bine ca au investit macar in aparatura medicala, daca infrastructura noua, spitale noi nu s-au mai construit de la Rapostau"! ...desi preturile par umflate!
 • +6 (10 voturi)    
  Sindromul cocalarului (Vineri, 5 februarie 2021, 8:31)

  fdaniel [utilizator]

  Comportament de cocalar cu beemveu dă jdemii dă ieuro și cu buda în curte.
 • +5 (5 voturi)    
  londra (Vineri, 5 februarie 2021, 8:40)

  gpavel [utilizator]

  spitale de sute de ani(infrastructura f.veche)dotate modern,cu fluxuri reproiectate care functioneaza ca orice spital modern(pornit de la zero),se poate in zona centrala a Londrei!(teoretic,cu cheltuieli de rigoare,se poate si la noi)
 • +9 (9 voturi)    
  eroare (Vineri, 5 februarie 2021, 9:12)

  Dizidentul [utilizator]

  spitalele se doteaza cu aparatura moderna, in Germania, chiar daca au o suta de ani, dar dotarea se face in asa fel ca aparatura respectiva sa foloseasca personal si asistenta tehnica pregatita.
  • +3 (3 voturi)    
   Cum e si corect, dar cu pareologii nu ai cum (Vineri, 5 februarie 2021, 9:59)

   Genialul [utilizator] i-a raspuns lui Dizidentul

   Sunt spitale foarte vechi cu aparatura moderna, faptul ca spitalul e vechi nu e o problema.

   Ramane sa aflam daca numarul de paturi a fost suplinit peste capacitatea pe ca re o avea spitalul ca infrastructura.

   Poate spitalul ar fi functionat in conditii de siguranta la un flux normal de pacienti, flux care se poate sa fi crescut mult in perioada pandemiei.
 • +1 (3 voturi)    
  Acum faceţi un calcul (Vineri, 5 februarie 2021, 10:46)

  fokerul [utilizator]

  şi vedeţi cât înseamnă 10% partea lui Stranger-Earring din toate achiziţiile astea. Apoi mai faceţi un calcul şi vedeţi cât înseamnă 10% din contractele de atribuire directă pt lucrări de întreţinere aparate, zugrăveli, protecţie împotriva incendiilor etc. Procentul poate varia, l-am ales la nimereală. Nu s-au găsit bani pt o centrală termică pt că asta presupune muncă multă iar banii ar fi intrat cu ţârâita. Ca să fiu bine înţeles, e bine că e dotat spitalul cu toate cele dar lucrul ăsta nu a fost făcut de dragul pacienţilor sau al medicilor ci pt acel comision. Stranger-Earring nu poate fi bănuit de empatie.
 • -2 (2 voturi)    
  Ok (Vineri, 5 februarie 2021, 12:13)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Daca toata lumea isi da cu presupusul ca e instalatia electrica fara nicio dovada, spun si eu ca incendiul a pornit de la romansul ala verde care fuma in baie!
 • 0 (4 voturi)    
  vlad voiculescu e de vina (Vineri, 5 februarie 2021, 12:35)

  liviu_ [utilizator]

  ce nu e clar?! demisia!

  si guvernul pnl si usr, si parlamentul pnl si usr

  a da si retragerea din politica!

  avem deja partidul perfect: psd! nu ne mai trebuie altceva!
 • 0 (0 voturi)    
  Hmmm (Vineri, 5 februarie 2021, 12:55)

  Sah [utilizator]

  Comentariile la obiect dar care pun intrebari incomode, vad ca nu sunt lasate sa apara...deh, cenzura capitalista uneori este precum cea stalinista!
  Ma intrebam cum de nu mai apar articole despre mortii arsi din spitale, dar vad ca nici comentariile pe aceasta tema nu au voie sa mai apara...
  Ipocrizia ingroapa Romania.
 • 0 (2 voturi)    
  Bun gospodar! (Vineri, 5 februarie 2021, 17:06)

  Orbu_Braila [utilizator]

  Preturile sunt pe bune. Chiar atata face un RMN nou de la 1.3M euro in sus. Oricum daca era asa de rea reteaua de distributie precum se spune, e un erou cine a semnat fisa lui de montaj.

  Nu dati in cap omului. Presupun ca managerul e medic de cariera nu electrician.

  Apropo ceva ministru PSD anunta ca sunt bani de cheltuit pe aparatura medicala acu ceva ani de la Banca Mondiala (sau care o fi ea). Deci care e problema, omul chiar nu a stat cu mainile in san?

  Si mai terminati bai cu demisiile ca nu poti controla tot incompetentul din fiecare sector de activitate. Aste e, e vechi, crapa. Daca ne-a ars intai de construit sedii de banci si stadioane! Asta avem.
 • +2 (2 voturi)    
  cam umflate preturile ... (Vineri, 5 februarie 2021, 18:07)

  Elfu [utilizator]

  cam umflate preturile ...
 • +1 (3 voturi)    
  Umbrela primariei (Vineri, 5 februarie 2021, 20:32)

  mistydo [utilizator]

  Cercel a ales fără ezitări, politica de achizitii după reta FIREA&Co.
  Poate știe cineva un spital sub administrarea primăriei București , fără probleme de corupție... Doamne ajută! poate scăpăm de Ciuma Roșie!
  • +1 (1 vot)    
   ... (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 10:44)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui mistydo

   e cam tirziu , trebuiia sa iesiti la vot
 • +2 (2 voturi)    
  Pret aproape dublu...nu e cam mult???!!! (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 0:40)

  unu_din_Romania [utilizator]

  De curiozitate, mi-a sarit in ochi 2019: 90% din bani dati pe 1 singur aparat - Aparat RMN 3 Tesla - 7.438.000 RON

  Dupa un scurt Google am gasit asta:
  Rubrica: Prices of 3T MRI Machines
  https://lbnmedical.com/how-much-does-an-mri-machine-cost/
  "..they typically cost from 400.000 – 500.000 euros...."
  Presupunand ca modelul luat era poleit cu aur si suport tehnic exceptional 1000 de ani..sa zicem 1000000EUR
  Presupunem curs de schimb...5RON = 1EUR
  rezulta 5000000 RON

  Pana la 7438000 RON, adica vreo 2438000RON, a fost comisionu' pt don' Cercel&Co??????
  Poate verifica cineva si treaba asta pe la minister.
  PS: Oare cati pacienti au beneficiat de acest aparat de cand a fost el adus?
 • +1 (1 vot)    
  Saloanele afectate de incendiu (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 10:12)

  Dilematic [utilizator]

  ale spitalului Matei Bals se pare cs nu aveau instalate nici senzori de oxigen nici un sistem centralizat de aerisire.
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 10:45)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

   si cine se face vinovat ??? este ca VV !!
 • +1 (1 vot)    
  - (Duminică, 7 februarie 2021, 17:56)

  tomlin [utilizator]

  vorba lunga, saracia omului (stil Baselu) si ca orice mediocru (6-7 la scoala ca Baselu, Orban, Citu) se adreseaza cu Cercel unui profesor doctor. Educatie de acasa, dela cine, de la securistul fara scoala ?
 • 0 (0 voturi)    
  Până (Luni, 8 februarie 2021, 12:04)

  naftuliv [utilizator]

  de curând Adrian Streinu-Cercel era specialist și era consultat de mulți politicieni, din toate „partidele”, acum este PSD-ist, „ciuma roșie”.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by