Secția de Terapie Intensivă pentru nou născuți a Spitalului de Copii Marie Curie din București a primit astăzi 800.000 de lei, sumă provenită din fondurile Programului Terapie Intensivă Nou-Născuți al Ministerului Sănătății, după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a acuzat faptul că nu mai sunt bani pentru materiale și consumabile în secție și a cumpărat lucrurile necesare "pe datorie", a anunțat managerul spitalului, Daniel Buzatu.

Catalin CirstoveanuFoto: AGERPRES

Anterior, secția de Terapie Intensivă nou născuți a Spitalului de Copii Marie Curie primise, anul acesta, 1,3 milioane de lei în cadrul programului. Spitalul Marie Curie este cel mai mare spital pentru copii din țară.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, supranumit "Îngerul copiilor", a reușit să facă din secția pe care o conduce, prin campanii de strângeri de fonduri derulate de-a lungul ultimilor ani, cea mai modernă secție de Terapie Intensivă pentru nou-născuți din sud-estul Europei.

El a acuzat însă, în ultimele zile, faptul că de câteva luni, în secție nu au mai fost bani pentru materiale și consumabile și a fost nevoit să le cumpere "pe datorie".

Managerul Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, mai precizează că "poziția exprimată de doctorul Cîrstoveanu este personală și nu angajează conducerea Spitalului Marie Curie".