Direcția de Sănătate Publică din Hunedoara a deschis o anchetă după ce mama unui copil internat în Secția de Pediatrie a Spitalului din Deva a pozat gândaci în salon și a făcut publice imaginile, dar susține că dezinsecțiile au fost făcute la timp.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mama unui copil internat în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Deva a pozat gândaci în salon și a făcut publice imaginile. "Îmi culc fain copilul și la un moment dat după ce adoarme deodată ridic capul de pe pernă și văd acestă goangă cum vine spre noi, m-am speriat îngrozitor și îmi ridic brusc copilul din pat și aștept să se dea jos să îl pot omorî, copilul cum l-am luat așa în grabă, bineînțeles că s-a speriat și a început să plângă", a povestit mama copilului.

"În data de 2 aprilie, colegii de la control în sănătate publică s-au și autosesizat, au mers și în data de 2, și în data de 3 aprilie la secția de pediatrie a Spitalului Județean Deva, unde au constatat că ceea ce înseamnă dezinsecție, planul anual de dezinsecție și deratizare, a fost respectat. Ultima dezinsecție a fost făcută în data de 29 martie 2019, există și proces verbal de efectuare a lucrărilor. S-au recoltat zece teste pentru a se determina condițiile igienico-sanitare de la nivelul saloanelor și de la nivelul bucătăriei dietetice. Colegii nu au văzut, nici marți, nici miercuri, prezența insectelor în secția de pediatrie. Așteptăm rezultatele testelor", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Cecilia Birău, citată de Mediafax.

Tânăra din Deva și-a internat copilul în spitalul din oraș joia trecută: "Astăzi în data de 1.04.2019, unde suntem internați de joi, vedem acest specimen de îți vine să înnebunești. În ultima poză este o altă goangă la fel de scârboasă, ea se afla gata moartă în primul salon unde ne-a pus când am venit la spital, bineînțeles ca încă este și acum acolo deși eu sunt în salonul de lângă.... Deci vă imaginați ce curățenie se face în acest spital! Mi-e scârbă unde trebuie să aducem copiii să îi tratăm!", este mesajul care însoțește mesajul postat de tânăra mamă, pe pagina ei de Facebook.

În iunie 2017, un părinte a filmat un șobolan în curtea Secției de Pediatrie a Spitalului Județean din Deva, potrivit publicației locale Ziar de Hunedoara.