Asociația Dăruiește Viață a depășit pragul de 10 milioane de euro strânși din donații și sponsorizări pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România, au anunțat joi cele două fondatoare ale asociației, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu. Din această sumă, aproape 3 milioane de euro au fost strânși numai din SMS-uri.

Carmen Uscatu si Oana GheorghiuFoto: Hotnews

"Am depășit pragul de 10.000.000 euro strânși de la companii și donatori individuali. Aproape 3.000.000 euro numai din SMS uri. Spitalul crește și oamenii au tot mai multă încredere că da, #NoiFacemUnSpital", a scris joi Oana Gheorghiu, pe pagina sa de Facebook.

"Bravo nouă, celor peste 250.000 de Oameni Mari care construim #PrimulSpital. Am depășit pragul de 10 milioane euro. Și continuăm să numărăm :). Idei, voluntari, donatori. Bravo donatorule! De bani, de timp, de idei", a scris și Carmen Uscatu.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu povesteau, în luna octombrie, într-un interviu acordat HotNews.ro, că adunaseră până la acel moment peste 8 milioane de euro din donații și sponsorizări, ceea ce însemna aproape jumătate din suma necesară pentru construirea clădirii spitalului.

Dăruiește viață, ONG-ul fondat de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, a investit până la acest proiect, în total, 6 milioane de euro, bani obținuți din sponsorizări și donații, în renovarea și dotarea unor secții de spital din România.

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu se află în fața celei mai mari provocări de până acum: construiesc prima clinică integrată de oncologie și radioterapie din România, în curtea Spitalului de Copii "Marie Curie" din București. Clinica va avea un compartiment de Oncologie cu 97 de paturi, un compartiment de Radioterapie, paturi pentru părinți în saloanele unde sunt internați și copiii, săli pentru activități educaționale și de recreere, bibliotecă și cinema.

Citește și: