Un numar de 23 de pacienti, majoritatea copii, au fost diagnosticati cu rujeola in judetul Prahova saptamana trecuta, iar cinci dintre bolnavi fusesera vaccinati anterior impotriva bolii, conform datelor facute publice marti de Directia judeteana de Sanatate Publica.

Bebelus bolnav de rujeolaFoto: Flickr/ CDC Global

Potrivit unui comunicat dat publicitatii marti de DSP Prahova si citat de News.ro, in perioada 12-18 februarie au fost confirmate 23 de cazuri noi de rujeola, la care se adauga alte opt confirmari in cazul unor pacienti care se prezentasera la medic in saptamana anteioara.

Dintre cele 23 de cazuri noi, 18 sunt copii nevaccinati, iar cinci sunt copii care fusesera imunizati, dar care totusi s-au imbolnavit.

Dintre pacientii nevaccinati, cei mai multi, respectiv sapte, sunt copii cu varste intre un an si sase ani, iarpatru dintre bolnavi au varste sub un an, precizeaza sursa citata.

In ceea ce priveste cazurile pacientilor care fusesera imunizati dar care s-au imbolnavit, patru dintre cei cinci pacienti au varste cuprinse intre un an si 14 ani.

In perioada mentionata, in judetul Prahova nu s-au inregistrat decese cauzate de rujeola.