Ancheta cu privire la asasinarea lui Boris Nemtov, un fost lider al opozitiei ruse, a fost finalizata, a anuntat Comitetul rus de ancheta, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty, potrivit Mediafax.

Boris NemtsovFoto: Captura YouTube

Vladimir Markin, un purtator de cuvant al Comitetului, a anuntat vineri ca cinci suspecti, arestati in Cecenia, in Caucazul de Nord, au fost acuzati de "asasinarea la comanda" a lui Nemtov, pe 27 februarie, pe un pod, in apropierea Kremlinului.

Insa presupusul organizator al asasinatului, Ruslan Mahudinov, un membru al fortelor de securitate ale liderului cecen Ramzan Kadirov, este in continuare in libertate, potrivit lui Markin.

Seful Comisiei Aleksandr Bastrikin anunta saptamana trecuta, pe 21 ianuarie, ca acest caz al asasinarii lui Nemtov a fost complet rezolvat.

Insa fiica lui Nemtov, Jana Nemtova, a respins concluziile lui Bastrikin, acuzand Comitetul ca nu a fost "interesat sa rezolve pana la capat" cazul.

Rude si avocati de-ai lui Nemtov si-au exprimat scepticismul fata de ancheta, insistand ca asasinatul a fost comandat de catre oficiali rusi de rang inalt.